Editura Evenimentul si Capital

9 din 10 PISTOLARI de pe străzile Suediei sunt IMIGRANȚI

Autor: | | 2 Comentarii | 640 Vizualizari

Aproape toate crimele sau tentativele de crime din Suedia au drept autori persoane cu origini străine, arată un studiu recent citat de presa locală.

Potrivit unei cercetări realizate de ziarul Dagens Nyheter, 90 din 100 de infractori sau suspecți au cel puțin un părinte născut în afara Suediei, majoritatea având rădăcini în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Materialul ziarului suedez este realizat pe baza cercetării a 53 de condamnați și 47 de suspecți pentru că au tras focuri de armă în locuri publice, din 2013 încoace.

Amir Rostani, sociolog la Universitatea din Stockholm, declară:

„Realitatea este că bandele de stradă și violența sunt fenomene întâlnite în anumite zone, iar majoritatea celor care trăiesc în aceste zone au descendență străină.”

Circa 80% dintre bărbați (autori și suspecți) sunt originari din Irak, Iran, Liban, Turcia, Somalia, Eritreea.

„Aceste rezultate confirmă un studiu pe care l-am condus eu însumi privind membrii rețelelor de criminalitate”, a declarat Rostani pentru Dagens Nyheter, citat de Breitbart.

Ziarul notează că deși Consiliul suedez de Combatere a Criminalității, care realizează statisticile oficiale privind infracțiunile a difuzat mai multe rapoarte despre violența armată, nici unul din acestea nu a cercetat originile autorilor.

„Guvernul nu ne-a cerut niciodată așa ceva”, spune Lars Korsell, co-autor al raportului din 2016 intitulat „Rețele de criminalitate și bande”.

Erik Wennerstrom, directorul Consiliului, declară că acum este deschis față de ideea de a studia originile etnice ale infractorilor.

„Știam că nou-veniții sunt în general supra-reprezentați în fenomenul infracțional, însă nu știm cât va mai dura până ce această tendință începe să scadă.”

Pagina 1 din 1
Tag-uri: imigranti, suedia, crimaStirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI