"Nu mi-ai părăsit niciodată inima"

France 2 a obţinut mărturia unui fost soldat american care a servit în Franța în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Veteranul, a evocat în documentar despre o relație de dragoste intensă și niciodată uitată cu o tânără franţuzoaică pe nume Jeannine. Cu fotografia în mână, el îşi exprimă dorința de a "se întoarce acolo", chiar dacă avea puține speranțe: "Probabil că nu o voi vedea, trebuie să fie moartă", a spus Robbins.

"Te-am iubit şi te voi iubi mereu, draga mea"

Jurnalistii au trecut la treabă căutând-o pe Jeanine Ganaye. Şi, au găsit-o. Se afla într-o casă de bătrâni din Montigny-lès-Metz. Imediat KT Robbins este invitat în Franța pentru întâlnirea neașteptată cu Jeanine. Urmează un moment unic imortalizat de camerele  France 2:  "Te-am iubit întotdeauna, întotdeauna… nu mi-ai părăsit niciodată inima", a spus emoţionat.

"El spune că mă iubește, înțeleg asta", spune doamna. În speranța că-l va vedea din nou, Jeanine începuse să învețe engleza în perioada postbelică. O dorință pe care nu o spusese nimănui niciodată până la această întâlnire organizată de postul de televiziune francez.  

"Știi, după ce te-ai căsătorit nu mai poți face nimic", este replică veteranul ca și cum ar justifica tăcerea de șapte decenii, repetând iar "Jeanine, te iubesc draga mea… şi o strânge în braţe, o sărută…extrem de  emoţionat.