64% dintre bucureşteni susţin reîntregirea salariilor

64% dintre bucureşteni susţin reîntregirea salariilor

Potrivit CSOP, doar 31% dintre respondenţi nu sunt favorabili măsurii.

Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind reîntregirea salariilor bugetarilor a fost primită favorabil de 64% dintre bucureştenii care au răspuns unui sondaj realizat de CSOP, în perioada 15 – 17 martie 2012.

În acelaşi timp, 31% dintre intervievaţi nu apreciază o astfel de măsură, iar 3% nu au ştiut sau nu au vrut să răspundă la întrebare. Tot 3% nu auziseră despre această decla­raţie a preşedintelui. Pe 7 martie, şeful statului a anunţat în Parlament că salariile bugetarilor vor fi reîntregite începând cu data de 1 iunie.

El a precizat că salariile ar trebui sa crească cu circa 15% pentru a reveni la cele de dinainte de tăieri. “15% şi cu 15% fac 25% pentru că s-a aplicat procentul la o sumă mult mai mică", a precizat Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acelaşi sondaj CSOP relevă că 51% dintre respondenţi consideră că lucrurile în Bu­cureşti merg într-o direcţie greşită. În acelaşi timp, 39% dintre cei intervievaţi consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună, în timp ce 8% susţin că treburile merg în ambele direcţii. 3% nu au ştiut sau nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 800 de persoane, cu o eroare de reprezentativitate de +/- 3,4%. Citiți și:

  • TRAIAN BĂSESCU, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU EVZ: "Am propus majorarea salariilor pentru că reducerea CAS ar adânci deficitul bugetului de pensii"
  • Coaliția a decis: Salariile bugetarilor vor fi mărite din luna iunie
  • Unde am putea găsi bani pentru recuperarea salariilor
  • Fostul ministrul de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, spune de unde putem găsi bani pentru creșterea salariilor bugetarilor
  • Marian Sârbu: UNPR susţine creşterea salariilor bugetarilor cu 15%
  • Victor Ponta: Dacă majorăm acum salariile, în 2013 vom fi nevoiţi să le tăiem din nou

INTENŢIE DE VOT

 USL nu sare de 46% la alegerile pentru Consiliul General

La viitoarele alegeri locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar fi câştigat de USL, cu care ar vota 46%, mai relevă sondajul realizat de CSOP. Cu PDL ar vota 23%, iar cu Partidul Poporului condus de Dan Diaconescu – PP-DD – 9%. Acelaşi procent ar obţine şi UNPR-ul. PRM-ul lui Vadim Tudor ar obţine 5%, iar PNG-ul lui Gigi Becali – 3%. Cu alte partide ar vota 5% dintre cei intervievaţi. Vadim şi Becali, din nou împreună

Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali tocmai au anunţat refacrea alianţei dintre PRM şi PNG. Din interes electoral. De la acuzaţii şi declaraţii jignitoare, cei doi preşedinţi de partide au sărit, din nou, în aceeaşi barcă, anunţând că vor merge în tandem la alegerile locale şi parlamentare de anul acesta. Alianţa PRM – PNG va avea candidaţi comuni în toată ţara, în toate localităţile.

"Vadim va fi şeful. El se va ocupa de toate. El va propune candidatul pentru Primărie, el va hotărî ce şi cum", a anunţat Gigi Becali. "M-a sunat aseară fratele meu Gigi şi mi-a propus să mergem împreună la toate tipurile de alegeri, aşadar, voi merge înainte alături de camaradul meu de arme", a spus şi liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. Nu demult, "fratele Gigi" era "Gigi ţânţarul", un "vagabond", sau un “golănaş de mahala, cu vene îngroşate la gât", “un mafiot ce va intra la puşcărie".