Şase românce mor zilnic de cancer de col uterin

Şase românce mor zilnic de cancer de col uterin

În România, din cele 40.000 de femei diagnosticate cu cancer de col uterin, șase mor zilnic, riscul de deces fiind de trei ori mai mare decât media europeană, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

La noi, cancerul de col uterin loveşte puternic: România se află pe locul întâi în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul acestei boli.

La peste 3.000 de cazuri noi diagnosticate anual se înregistrează peste 2.000 de decese din cauza acestui tip de cancer, pe motiv că boala este diagnosticată abia în stadiile tardive ale bolii.

Cele mai afectate sunt femeile tinere (cu vârste între 15 şi 44 de ani. O statistică extrem de îngrijorătoare arată că 53% dintre femeile intervievate în cadrul unui studiu (realizat de Gfk şi dat publicitaţii în 2009) nu cunosc nicio metodă de prevenire a acestui tip de cancer, nici măcar vaccinarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultima statistică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează România pe un "cald" loc 47 din 50, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de cancer (205 cazuri la 100.000 de locuitori) şi pe penultimul loc în ceea ce priveşte cancerul la bărbaţi (241 de cazuri la 100.000 de locuitori). În ceea ce priveşte cancerul la femei, ţara noastră iese din schemă complet.