57 de lideri revoluţionari s-au întâlnit la prânz, la sediul central al PSD, cu secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, şi i-au lăsat lui Liviu Dragnea o scrisoare în care roagă social-democraţii să nu cedeze în fața sistemului opresiv.

“Suntem toți oameni de stânga, mulți dintre noi am fondat acest partid pe baricade, începând cu FSN, FDSN, PDSR”, se arată în scrisoare.

“Constatăm că respectarea drepturilor omului în România a devenit o simplă temă academică pentru unii. Abuzurile s-au înmulțit iar zgomotele cătușelor răsună în fiecare zi acoperind vocile celor care se zvârcolesc în sărăcie și mizerie”, au scris revoluţionarii.

“Asistăm, cu indignare, cum toți suntem etichetați ca fiind infractori. De fapt, în opinia unora, toată România este plină de infractori. Cei care au curajul să vorbească despre aceste aberații sunt amenințați fățiș prin instituții de forță. Poliția politică și-a reintrat în drepturi și frica a pus stăpânire, din nou, pe întreaga societate”, se mai arată în scrisoare.

“Vă rugăm să nu cedați presiunilor de niciun fel (…) Nu cedați! Împreună să nu permitem ca singurul partid care ne reprezintă cu adevărat pe noi, baricadiștii din `89, tinerii, pensionarii, sindicaliștii și mare parte dintre cetățenii acestei țări, să fie îngenuncheat de un sistem care seamănă din ce în ce mai mult cu cel pe care l-am înfruntat în 1989”, conchid revoluţionarii.

Te-ar putea interesa și: