Evenimentul Zilei > Horoscop > O sută de jurnaliști vor primii o sută de mii de dolari. Fiecare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
O sută de jurnaliști vor primii o sută de mii de dolari. Fiecare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O sută de jurnaliști vor primii o sută de mii de dolari. Fiecare. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Se poate spune că eşti un elefant într-un magazin de porţelanuri, mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu şi la figurat. Evită să te bagi în treburile altora, zâmbeşte şi taci din gură! O zi obişnuită in care eşti greoi şi neinspirat şi rutina te cam plictiseşte.

31 august

 

O sută de jurnaliști vor primii o sută de mii de dolari. Fiecare. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 31 august s-au născut Caligula, James Coburn, Richard Gere, Regina Wilhelmina, Sir Bernard Lovell, Dan Deşliu, Ioan Gyuri-Pascu.

În calendarul creştin-ortodox este Aşezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului. Sfinţii Andrei, Iraclie, Faust şi Mina. Nimic în „Kalendar”.

În istorie, statele agresoare întotdeauna au provocat, au înscenat, un eveniment emoţional ca să atragă simpatia opiniei publice şi să justifice actul de agresiune drept un răspuns la forţă, drept represalii justificate.

În cazul WW2, germanii nazişti au produs „incidentul Gleiwitz„,  în noaptea de 31 august spre 1 septembrie 1939.  A doua zi, 1 septembrie 1939 Hitler a pretins că „teritoriul sfânt al Germaniei” a fost atacat de trupe poloneze care au ocupat staţia de radio de la Gleiwitz, din apropierea frontierei cu Polonia, şi au lansat în eter ameninţări şi provocări. Așa că a ocupat Polonia!

Totul, extrem de adevărat! Trupe de asalt, de elită, germane, îmbrăcate în uniforme poloneze au executat respectivul atac, vorbind tare şi înjurând în limba poloneză. Au luat prizonieri pe cei de la radio, pe care i-au încuiat într-un birou. Apoi s-au retras lăsând unul, sau câţiva morţi, nu mai ţin minte, polonezi adevăraţi, îmbrăcaţi în uniforme de război şi cu o hartă falsă care arătau închipuite planuri de atac împotriva Germaniei.

Cât de pregătită de război era Polonia şi cât dorea acest război s-a dovedit în prima bătălie de la Westerplatte în care mândrii polonezi au atacat tancurile naziste cu cavaleria şi cuirasatele cu pietre! Și polonezii s-au bazat pe tratatul cu marile puteri militare de atunci, Marea Britanie și Franța, care nu au mișcat un deget. Polonezii nu mai fac această greșeală, în prezent, se înarmează cât pot, noi… vai de capul nostru!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.