Evenimentul Zilei > Justitie > Mii de ofițeri si subofițeri avansați de Oprea
Mii de  ofițeri si subofițeri avansați de Oprea

Mii de ofițeri si subofițeri avansați de Oprea

Ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a aprobat, cu ocazia Zilei Naționale a României, avansarea/înaintarea în gradul profesional/ militar următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, a unor polițiști și cadre militare din Ministerul Afacerilor Interne care îndeplineau condițiile legale .3.794 de ofițeri și 15.637 de maiștri militari, agenți de poliție și subofițeri, avansați în grad de Ziua Națională

De Ziua Națională a României au fost înaintați în grad 3.794 de ofițeri și 15.637 de maiștri militari, agenți de poliție și subofițeri, a anunțat, MAI.

Cei mai mulți ofițeri și agenți care au fost avansați în grad cu acest prilej își desfășoară activitatea în Poliția Română (2.272 ofițeri, respectiv 5.402 agenți).

Între structurile cu un număr semnificativ de angajați avansați se situează și Jandarmeria Română (255 ofițeri, respectiv 4.570 maiștri militari/subofițeri), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (200 ofițeri, respectiv 4.114 maiștri militari/subofițeri) și Poliția de Frontieră (151 ofițeri, respectiv 1.025 agenți).      

În conformitate cu legislația specifică, polițiștii pot fi avansați în gradul profesional următor cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum și a Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, iar pentru merite excepționale în tot cursul anului. De asemenea, cadrele militare pot fi înaintate în gradul militar următor, respectând reglementările specifice, înainte de termen, anual, de ziua Armei și la data de 1 decembrie. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, semnează actele administrative privind avansarea ofițerilor, urmând ca actele administrative privind avansarea maiștrilor militari/agenților de poliție/subofițerilor să fie emise potrivit competențelor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.