34 de oameni, arşi de vii într-un accident de maşină din Algeria

34 de oameni, arşi de vii într-un accident de maşină din Algeria

Un autocar a fost făcut scrum pe o șosea din Algeria, după ce s-a lovit de alte două vehicole. 34 persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

Presa algeriană scrie, citând oficiali de securitate, că autocarul a ars complet pe o șosea din Algeria, după ce s-a izbit frontal cu un vehicul comercial și un alt autobuz.

Unitatea de Protecție Civilă din Algeria a confirmat bilanțul morților din accidentul care a avut loc miercuri de dimineață în satul Atoll, din provincia Tamanrasset. Poliția a anunțat că accidentul s-a produs între un autocar și un taxi care a luat foc, iar flăcările au cuprins imediat și autocarul.

Nu au fost oferite alte detalii. Imaginile incredibile de la fața locului arată un autocar complet distrus de flăcări, pe marginea drumului. De asemenea au apărut și imagini filmate cu autocarul cuprins de flăcări uriașe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu se știe nimic deocamdată despre starea răniților și nici alte detalii despre morți.

Algeria, ţara accidentelor cu victime multiple

Accidentele rutiere cu victime multiple sunt frecvente în Algeria. Anul trecut, 16 persoane, majoritatea din țările subsahariene, au murit și alte trei au fost rănite într-o coliziune între două vehicule comerciale, în sudul Algeriei, potrivit Protecției Civile și mass-media locală.

În iulie 2021, 18 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, în urma unui accident de circulație major, petrecut în statul Constantin, ca urmare a ciocnirii unui camion greu și a unui autobuz care transporta familii care se întorceau dintr-o excursie la plaja „mare” din statul Jijel.

O coliziune între un camion şi un autobuz a provocat decesul a 33 de persoane şi rănirea altor 22, în 2016, la circa 400 de kilometri sud de capitala Algeriei. Autobuzul implicat în accident, care asigura legătura între Oran, metropolă din nord-vestul Algeriei, şi Ouargla, oraş situat în deşertul Sahara, a luat foc după ce a fost proiectat într-un parapet în urma ciocnirii cu un camion.

Majoritatea victimelor, aflate în autobuz, dormeau în momentul producerii accidentului şi au murit carbonizate

Accidentele rutiere provoacă anual decesul a circa 4.000 de persoane în Algeria.