Evenimentul Zilei > Economie > 30.000 de locuri de muncă PIERDUTE din cauza CRIZEI
30.000 de locuri de muncă PIERDUTE din cauza CRIZEI

30.000 de locuri de muncă PIERDUTE din cauza CRIZEI

Criza financiară şi expansiunea agresivă a lanţurilor de supermarketuri şi hipermarekturi au şters în perioada 2008-2013 de pe hartă aproape 13.000 de companii din comerţul alimentar şi au dus la dispariţia a peste 30.000 de locuri de muncă, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Cele mai multe afaceri care au tras obloanele sunt mici businessuri antreprenoriale care nu au rezistat scăderii consumului începând cu 2009 şi nici asaltului de magazine moderne – hipermarketuri, supermarketuri, magazine de tip discount, cash&carry şi proximitate – care s-au aşezat în coasta micilor comercianţi independenţi.

Scăderea numărului de angajaţi nu vine însă doar de la dispariţia micilor businessuri antreprenoriale, ci şi de la reducerea numărului mediu de angajaţi per magazin în comerţul modern.

sursa: www.zf.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.