30 milioane de EURO pentru o MIE de sticle de VIN

30 milioane de EURO pentru o MIE de sticle de VIN

Ultimele 1.064 de sticle de vin ale celebrului viticultor francez Henri Jayer, supranumit "Maestrul Pinot Noir-ului" şi "Regele Burgundiei", decedat în 2006 la vârsta de 84 de ani, au fost vândute de fiicele sale, duminică, la o licitaţie organizată pe domeniul Chateauvieux, amenajat pe colinele din Geneva, informează Agerpres.

Suma totală obţinută pe sticlele de vin în urma acestei licitaţii a fost de 34,5 milioane de franci elveţieni (29,8 milioane de euro). Sticlele de vin puse în vânzare aveau o valoare estimată cuprinsă între 6,7 milioane şi 13 milioane de franci elveţieni (5,7 milioane - 11,2 milioane de euro).

Aproximativ 100 de colecţionari provenind din lumea întreagă au participat la acest eveniment, fie deplasându-se la Geneva, fie licitând prin telefon sau pe internet, încercând astfel să intre în posesia ultimelor sticle de vinuri deţinute de "Regele Burgundiei".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele 855 de sticle obişnuite şi cele 209 sticle magnum reunite în această licitaţie insolită reprezentau totalitatea sticlelor colecţionate de Henri Jayer pe parcursul vieţii sale şi pe care renumitul viticultor francez le-a depozitat în crama domeniului său din Vosne-Romanee.