Comandantul poliției regionale, Muhammad Joni, a declarat faptul că un autobuz care transporta aproximativ 50 de angajați ai unei cooperative agricole s-a răsturnat în timp ce mergea pe un drum în pantă din provincia Subang aflată în vestul insulei Java.

Majoritatea victimelor sunt femei, a mai declarat acesta.

"În acel moment, autobuzul care efectua o cursă de la Bandung la Subang, a  început să urce pe un drum cu o pantă foarte abruptă, șoferul a pierdut controlul asupra volanului și autobuzul s-a răsturnat", a declarat șeful poliției regionale într-un interviu acordat postului local de televiziune Metro TV.

În filmările efectuate la fața locului se puteau observa zeci de cadavre aflate pe un câmp, în timp ce membri ai forțelor de securitate încercau să extragă dintre resturile autobuzului victimele încarcerate.

Poliția investighează cauza accidentului, însă raportul preliminar sugerează că cea mai probabilă cauză a accidentului este o defecțiune a sistemului de frânare.

Accidentele de transport sunt frecvente în Indonezia, țară în care parcul auto adesea este foarte vechi și prost întreținut.  În luna iulie a anului 2017, cel puțin 10 persoane au murit după ce un autobuz s-a ciocnit cu un camion într-o provincie din estul Indoneziei.

 

Te-ar putea interesa și: