Evenimentul Zilei > Actualitate > 23,6 MILIARDE DE DOLARI. Despăgubire uriaşă primită de văduvă, de la o companie de ţigări
23,6 MILIARDE DE DOLARI. Despăgubire uriaşă primită de văduvă, de la o companie de ţigări

23,6 MILIARDE DE DOLARI. Despăgubire uriaşă primită de văduvă, de la o companie de ţigări

O companie producătoare de ţigări este obligată să plătească unei văduve o despăgubire record, în valoare de 23,6 miliarde de dolari. Decizia a fost dată de un tribunal din Florida.

Femeia a dat în judecată compania în anul 2008, la 12 ani de la decesul soţului ei, din pricina cancerului pulmonar. Această acuză compania că nu a avertizat consumatorii cu privire la riscurile la care se expun din pricina fumatului, scrie The Telegraph.

Soţul acesteia, care a murit la vârsta de 36 de ani, fuma de la vârsta de 13 ani, între unul şi trei pachete de ţigări pe zi. “Nu s-a putut lăsa. A fumat şi în ziua în care a murit”, a declarat văduva.

Procesul a durat patru săptămâni. Judecătorii au decis ca soţia şi copilul bărbatului să primească despăgubiri de 7,3 milioane de dolari, în timp ce fiul acestuia dintr-o relaţie anterioară a primit despăgubiti în valoare de 9,6 milioane de dolari. Aceiaşi judecători au decis, după alte câteva ore de deliberări, să acorde văduvei încă 23,6 miliarde de dolari.

Decizia dată de tribunalul din Florida este cea mai mare din istoria statului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News