28 octombrie

 

2020 este un an Trigonalis, extrem de important. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea.

 

Nimic în “kalendar” şi mai nimic în calendarul creştin-ortodox, doar pomeniri de nume călugăreşti! De exemplu: Iachint, Firmilian, Neonila. Şi Terentie, care mă duce cu gândul la celebrul hoţ de baltă, din deltă, Terente!

 

Doamnelor și domnilor, dragii mei lupi, padwani și hobbiți, comunicarea mea din noaptea 26/27 octombrie, pe Dimineața Astrologilor a fost excelent primită de comunitatea internațională. După cum v-am spus, se referea la perioadele mai puțin fericite din anul 2020, la măsurile pe care trebuie să le luam ca să evităm necazurile.

 

Anul 2020 este un an important, bornă pentru o Nouă Generație. Pe 21 decembrie 2020, ora 18:19 GMT,  la 00:29 grade în Vărsător, semn de aer, are loc una dintre Marile Conjuncții, cea dintre Jupiter și Saturn.

 

Începe o nouă generație, Generația de Oțel, caracterizată prin duritate, reticență la efort nerăsplătit imediat, oportunism, profund nefericită, rezistentă la educație, valorile familiale, religioase sau culturale și ușor de manipulat tehnologic. Această generație va cuprinde perioda până pe 31 octombrie 2040, ora 11:44 GMT, la 17:56 grade în Balanță, când are loc o nouă Mare Conjuncție. Perioada unei generații este de aproximativ 20 de ani.

 

Începe un nou Ciclu Chronocrator, sau Seria Tecumseh. Toate Marile Conjuncții, începând din anul 1842 și până la 2000 au avut loc în semne de Pământ. Cu o excepție, anii 1980 și 1981. Cu anul 2020 începe ciclul Marilor Conjuncții în semne de Aer, ciclu care va ține până în anul 2199. Cu o excepție, anul 2159, marea conjuncție dintre Jupiter și Saturn are loc în Scorpion, semn de apă.

 

Schimbarea elementului în Ciclul Chronocrator, era denumit de cei vechi și înțelepți ca Trigonalis. Reper pentru schimbări profunde, sociale, politice și tehnologice. 2020 este un astfel de an.

 

Acum vă rog să mă scuzați, musafirii mei mă cheamă lângă focul de tabără, unde se coc cartofi aduși de finlandezi din Țările Baltice, cei mai buni din lume, și, fierbe, cu puțin piper și vreo două frunzulițe de mentă, cu mare măsură, ibricul cel pântecos plin cu țuica de Văleni, țuică premium, marca Moraru. Încep istoriile și locul meu este acolo, lângă ei, negreșit!

 

O să continuăm mâine, pentru că nu au intrat zilele în sac, doar mâine este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀            HOROSCOP     28 octombrie 2019

 

BERBEC Aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva mai bine cere explicaţii decât să faci o greşeală, care poate te costă şi bani.  Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească! Încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Reflectezi că nimic nou sub soare, sau totul este nou şi îmbietor! Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta.

TAUR   Uneori, şi astăzi este una dintre acele zile, solitudinea îţi oferă soluţii. Ai timpul necesar să te gândeşti şi nu eşti deranjat tot timpul. Nu uita că nu eşti foarte rapid şi foarte spontan! Oricum, pretenţiile celor din familia ta şi din cercul tău de prieteni sunt cam mari. Configuraţia astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat!

GEMENI   Schimbarea este bună uneori, dar nu te juca tot timpul cu propria imagine ca la un joc de calculator, dovedind instabilitate. Astăzi trebuie să dai dovadă de continuitate, să nu schimbi nimic! Zi dedicata in special rezolvarii problemelor personale. Dragostea este bine aspectata. Este, de asemenea, ceva legat de cap, poate o durere de cap, la propriu sau la figurat. Speculatiile financiare sunt prost influenţate azi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu. Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net…  Nimeni nu-ţi vrea răul, iar pe duşmani îi doare şi pe ei capul. Analizeaza bine şi așa poți vedea că este o situaţie obiectivă.

RAC  Intuiţia, instinctul, prima impresie sunt avantajate astăzi, de luni. Dă curs acestor impulsuri ilogice şi poţi avea surprize plăcute. Dimineaţa este densă, dar ai perspectiva unei seri plăcute. Veşti bune! O zi explicită, directă, clară, aşa că fii atent la ceea ce îţi comunică familia sau prietenii. Stelele au şi ele un moment de transparenţă. Comunică cu prietenii de departe. Poţi să-ţi îmbunătăţeşti astăzi modul de viaţă de o manieră agreabilă. Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.  Totuşi, filozofia ta de viaţă te face să vezi lucrurile dintr-un unghi mai favorabil, dintr-o perspectivă mai bună.

LEU  Realizezi astăzi că lumea are mare nevoie de poveşti frumoase şi vorbe înţelepte pentru a contrabalansa climatul agresiv şi nesimţirea. Implică-te în ceea ce spui şi poţi avea mulţi prieteni! Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri de criză trebuie o soluţie de criză. Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă leoniană orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale.

FECIOARĂ   Lucruri importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine!  Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină.

BALANŢĂ    Încearcă să găseşti astăzi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective Neptun şi Uranus, în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Astăzi noul aduce nefericire şi insucces. Evita să incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”. Astazi, daca cineva iti zimbeste inseamna ca vrea să-ţi vânda ceva. Excepţiile întăresc regula! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poti sa le treci direct la pagube!

SCORPION  Chiar dacă ai dreptate si spui numai adevarul, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci mai acide despre familie sau prietenii tăi. Nu te mai repezi să “înţepi”, fii  senin şi cooperant! Ai de rezolvat niste probleme, „pasate” de catre membrii ai familiei tale. Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  Vorbeşte mult, dar nu spune nimic! Evită enervarea înainte de masă şi în general fii mai detaşat.  Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri plăcute.

SĂGETĂTOR  Cei pe care îi întâlneşti astăzi, par că sunt binevoitori. Afacerile personale sunt destul de bine aspectate, mai ales pe seară. Cineva aşteaptă un răspuns, dar nu trebuie să te grăbeşti. Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten. Puterea ta de concentrare pare să-ti joace feste, asa incat este bine sa diminuezi influenţele negative prin odihna, alimente naturale şi sport.

CAPRICORN  Ca să-ţi impui punctul de vedere personal trebuie să vorbeşti astăzi cu convingere şi patimă, atunci lipsa de argumente nu se observă. Este o tehnică veche folosită şi astăzi de politicieni. Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău arată că preocuparea  majoră este să menţii status quo  –  poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun, însă. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard…

 VĂRSĂTOR   Controleză tendinţele în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de ajutor şi cooperare. Eşti într-o formă bună fizică, dar nu paria astăzi pe posibilităţile tale de analiză şi sinteză!  Pe de altă parte cineva “bine intenţionat” îţi şopteşte că eşti subiect de discuţie. Majoritatea barfelor şi intrigilor nu se fac din răutate, ci din plictiseala şi mahalagism, aşa că nu te enerva in mod disproporţionat şi inutil. Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de vacanţa de Crăciun, rezervările ieftine se fac din timp, dar trebuie să iei in consideratie cu mult realism resursele proprii.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

PEŞTI  Planurile făcute în sfera personală, pe care le începi azi pot aduce în viitor rezultate bune. O ţinută neglijentă şi o dispoziţie schimbatoare iţi pot marca ziua. Dar te simţi aşa de bine! Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu, sau unde activezi, realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic, completări după consumul din weekend. Seară romantică, poate acasă, poate în oraş, la un film nou.