2015 aduce amenzi mai mari pentru șoferi

2015 aduce amenzi mai mari pentru șoferi

Valoarea punctului de amendă va crește de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului mediu pe economie.

Polițiștii de la Rutieră vor avea alte calcule de făcut din luna ianuarie 2015, când intră în vigoare hotărârea de guvern care prevede creșterea salariului mi nim pe economie. Astfel, un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, iar cea mai mică amendă, de două puncte, va avea un cuantum minim de 195 de lei, de la 1 ianuarie 2015. Cea mai mare amendă rutieră aplicabilă va fi de 9.750 de lei pentru clasa a V-a de sancțiuni, pentru firme, respectiv de 1.950 de lei pentru clasa a IV-a de sancțiuni, cea mai severă în cazul persoanelor fizice.

Adjunctul şefului Direcției Rutiere, comisarul Constantin Tătuc, îi sfătuiește pe șoferi să respecte recomandările polițiștilor, să respecte restricțiile de viteză și să se ferească de alcool înainte de a urca la volan. În plus, un sfat important este respectarea vitezei în mers, care în fiecare an a fost considerată cauza multor accidente.

„Cea mai mare problemă a șoferilor este viteza, pe care trebuie să o evităm. Este important și unde parcăm în această perioadă pentru că putem îngreuna traficul din cauza zăpezii de pe marginea drumurilor. Nu uitați, și carosabilul umed este periculos de aceea este necesar să intervenim cu radare pentru a-i tempera pe șoferi”, a mai explicat Tătuc, pentru EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News