2014, anul în care sportivii s-au echipat în bani

2014, anul în care sportivii s-au echipat în bani

În ultimele doisprezece luni, cei mai importanți sportivi ai planetei au fost răsplatiți regește, iar sumele adunate de aceștia au demonstrat că atunci când vine vorba de performanțe și de rezultate, din greu muncite, banul este darul potrivit.

 Anii de muncă ale sportivilor pentru a excela în acest domeniu le-a adus sume de bani formate din cinci sau șase zerouri. O mare contribuție la veniturile acestora a venit și din lumea largă a publicitătii. Sponsorii tehnici și nu numai au îmbunătățit serios conturile sportivilor din discipline precum box, fotbal, baschet, golf și multe altele. Cei drept, față de 2013, următorul an a fost pe plus! Cel mai bine plătiţi atleți din lume au câştigat 2,75 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, cu un procentaj de cinci la sută mai mult decât anul precedent. Creșterea veniturilor pentru sportivii de elită este o urmare a exploziei drepturilor pe transmisiile de televiziune.

Floyd Mayweather, nababul absolut al sportivilor

Pugilistul american Floyd Mayweather este liderul în clasamentul celor mai bogați sportivi și în 2014. Nu de multe ori, boxerul în vârstă de 37 de ani nu s-a sfiit și a postat pe site-uri de socializare mai multe fotografii în care s-a pozat alături de grămezi de bani, în maşini de milioane de dolari sau purtând ceasuri foarte scumpe, mândru de avuția sa. Pugilistul nu poartă decât o singură dată îmbrăcămintea, lenjeria de corp și pantofii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2007, sportivul din SUA a câștigat 25 de milioane de dolari, după meciul cu Oscar De La Hoya, cea mai urmărită partidă de box din istorie, în sistemul „pay-per-view”. Doar în ultimele doisprezece luni, Mayweather a depășit o sută de milioane de dolari pentru 72 de minute de „muncă” în ring, în jocurile cu Marcos Maidana și Canelo Alvarez.

Pugilistul de culoare a strâns 105 milioane de dolari începând cu anul 1996, atunci când a fost consemnată prima sa bătaie la profesioniști.

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit fotbalist

Cristiano Ronaldo, starul lui Real Madrid și al echipei naționale a Portugaliei, este cel mai bine plătit fotbalist din anul precedent. Lusitanul a câștigat numai puțin de 80 de milioane de dolari. Salariul lui Ronaldo la gruparea de pe „Santiago Bernabeu” este de 52 de milioane de dolari, plus bonusuri. Practic, fotalistul portughez a simțit gustul banilor, imediat după ce a fost transferat de la Sporting Lisabona la Manchester United. De atunci, Cristiano a demosntrat prin jocul său de ce conduce topul celor mai bine plătiți fotbaliști.

Pe lângă salariul său fabulos, fotbalistul în vârstă de 29 de ani și-a umplut buzunarele și din publicitate. Evoluția sa de pe teren i-au adus lui Cristiano unsprezece de astfel de contracte, de pe urma căroara câștigă cel puțin 28 de milioane de dolari, printre ele, se numără Nike, Emirates, Samsung sau Toyota.

Mai mult, extravagantul jucător al lui Real Madrid este unul dintre cele mai urmărite personaje de pe rețelele de socializare, Facebook (83 de milioane de fani) și Twitter (26 de milioane).

LeBron James, slam dunk cu milioanele

În NBA, jucătorul care a jubilat pe parchetul arenelor de baschet este LeBron James. Americanul rămâne cel mai bine plătit baschetbalist din 2014, cu 72,3 milioane de dolari. În vârstă de 30 de ani, LeBron ocupă primul loc în topul jucătorilor sponsorizați.

Jucătorul legitimat la echipa Cleveland Cavaliers primește de la trupa americană un salariu de 19 milioane de dolari pe an, iar din publicitate, imaginea sa este răsplătită cu puțin peste 53 de milioane de dolari.

Astfel, sportivul din SUA este starul firmelor Nike și McDonald’s, banii au venit și de la compania Apple, pe care americanul a reprezentat-o purtând celebrele căști audio Beats by Dre, în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

„Puricele” Messi a făcut un salt important în majorarea averii

Anul trecut, Lionel Messi, uluitorul fotbalist al Barcelonei și al „naționalei” Argentinei a semnat cel de-al șaptelea contract cu formația de la „Camp Nou”, în cei unsprezece ani ai săi din carieră, unul impresionant, de 24,2 milioane de dolari.

Pe lângă acest contract, se adaugă alte șase milioane de dolari în cazul în care Barcelona câștigă titlul. La fel ca Ronaldo, cel poreclit „Puricele” are foarte multe contracte de publicitate. Adidas, Electronic Arts, Herbalife, Pepsi sau Turkish Airlines se numără printre companiile care îi umplu conturile. Așadar, fotbalistul argentinian a terminat anul 2014 cu o avere de 64,7 milioane de dolari, dintre care 23 de milioane de dolari salariul anual la echipa catalană, iar 41,7 milioane de dolari, din publicitate.

Salariul lui Kobe Bryant este pe măsura performanțelor

De patru ani, baschetbalistul Kobe Bryant se poate lăuda cu cel mai mare salariu din NBA. În 2014, sportivul american a câștigat aproape 62 de milioane de dolari. Fabuloasa sumă este împărțită în două părți: 30,5 milioane de dolari din salarii și bonusuri și 31 de milioane de milioane din publicitate.

În sezonul 2013-2014, Kobe a ratat șase partide, după ce a suferit o fractură la genunchiul stâng, însă triculoul cu numele său era încă al treilea cel mai bine vândut din NBA, după cele ale jucătorilor LeBron James și Kevin Durant.

Scandalurile i-au măcinat averea lui Tiger Woods

Jucătorul american de golf, Tiger Woods, a dominat timp de 13 ani topul celor mai bine plătiți sportivi din lume.

De-a lungul carieriei, sportivul din SUA a câștigat incredibila sumă de 860 de milioane de dolari, însă numeroasele scandaluri i-au redus drastic averea. Divorțul de modelul suedez Elin Nordegren l-a costat pe jucător 100 de milioane de dolari.

Anul trecut, Tiger Woods a obținut doar 6,2 milioane de dolari din turneele de golf și din premii, însă se poate lăuda la un singur capitol: a câștigat 55 de milioane de dolari de pe urma reclamelor!

Simona Halep a obținut peste 4,5 milioane de dolari, în 2014

Tenismena Simona Halep a avut, fără îndolială, cel mai bun an din cariera sa. Constănțeanca în vârstă de 23 de ani a strălucit la Roland Garros și la Truneul Campioanelor, de la Singapore, competiții în care românca a evoluat în finală.

Rezulatele extraordinare înregistrate anul trecut i-au adus Simonei și o sumă importantă de bani. Alături de alte turnee de tenis desfășurate și la care a participat cu succes, Halep a încasat în acest an suma totală de 4.519.763 dolari. Tenismena noastră are în palmares opt turnee WTA și șase ITF, câștigând până acum din toate participările suma de 6.559.408 dolari. Un calcul simplu arată că acest an a fost cel mai prestigios din cariera româncei care se află pe locul al treilea în clasamentul mondial, iar aproape 60% din averea sa a fost obţinută în 2014.