Bărbatul american, în vârstă de 57 de ani, care a trimis o serie  de bombe-colet unor democraţi şi critici ai preşedintelui american Donald Trump, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. A scăpat de închisoarea pe viaţă pledând vinovat şi pentru că dispozitivele explozive fabricate din pulbere de artificii nu conţineau detonator.
Printre destinatari: Barack Obama, Hillary Clinton, Joe Biden, George Soros sau Robert de Niro
 
Cesar Sayoc, care locuia într-o autoultilitară acoperită cu autocolante pro-Trump, trimisese într-o săptămână 16 dispozitive explozive artizanale. El a fost identificat datorită unei amprente şi arestat după o adevărată vânătoare.

Rupând relaţiile cu propria familie şi fiind falit, acest fost patron al unui club de noapte, cu antecedente penale, şi-a descoperit brusc pe la începutul anului 2016 o pasiune pentru Trump şi s-a amestecat puternic în miezul tulburărilor politice. Contribuţiile sale pe reţelele de socializare au fost radical politizate: el apare cu o şapcă roşie pe cap cu sloganul Make America Great Again la întâlnirile cu candidatul, răspândind informaţii şi imagini pro-Trump.

”El era înverşunat împotriva lumii întregi, a negrilor, a evreilor şi a homosexualilor”, a spus Debra Gureghian, managerul unei pizzerii unde Cesar Sayoc a lucrat câteva luni, titrează 20 Minutes.

Te-ar putea interesa și: