2 euro pentru un centru destinat copiilor cu autism

2 euro pentru un centru destinat copiilor cu autism

Cei care vor să contribuie la crearea primului centru multifuncţional pentru tinerii cu autism din România pot să doneze 2 euro, printr-un SMS la numărul 877, până pe 10 decembrie.

Asociaţia Autism România încearcă să strângă fonduri pentru deschiderea unui centru unde copiii şi tinerii cu autism să beneficieze de terapie ocupaţională, educaţie şi consiliere, atât pentru ei cât şi pentru familie. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, cei interesaţi pot trimite un SMS la numărul 877, taxat cu 2 euro fără TVA, în cadrul unui parteneriat cu reţelele de telefonie Vodafone, Orange şi Cosmote, care au pus la dispoziţie gratuit acest număr până pe 10 decembrie. Aceştia susţin că "în România există peste 30.000 de copii cu autism, însă doar 1 din 100 este diagnosticat ca atare. Mai mult, spun ei, "copiii cu autism ajung tineri si adulţi cu autism, nu dispar", ajungându-se ca "persoanele cu autism să depăşească numeric bolnavii de diabet şi SIDA la un loc". Majoritatea românilor, indiferenţi faţă de autism

Însă, spre deosebire de alte afecţiuni, "autismul nu se tratează cu medicamente, ci cu educaţie şi consiliere continuă", explică cei de la Asociaţie, care se declară nemulţumiţi de faptul că, în prezent, "persoanele cu autism care au peste 18 ani nu sunt recunoscuţi de lege, ei primesc diganosticul de retard mintal sau schizofrenie". Marea problemă, mai spun ei, este că "în România nu există servicii pentru tinerii cu autism", ceea ce poate fi şi efectul unei realităţi dure: "peste 65 % dintre români nu se simt datori să ajute persoanele cu autism".

Ne puteți urmări și pe Google News