Evenimentul Zilei > International > 16 sezonieri români, depistați cu COVID 19, la o fermă din Germania
16 sezonieri români, depistați cu COVID 19, la o fermă din Germania

16 sezonieri români, depistați cu COVID 19, la o fermă din Germania

Noul coronavirus face noi victime în rândul muncitorilor români care lucrează în Germania.

16 români care muncesc la o fermă din localitatea germană Julich, landul Renania, au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Un român care lucrează la ferma din Germania a transmis situația existentă Consulatului General al României la Bonn, potrivit MAE.

Ca urmare a notificării primite, oficiul consular a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă angajatorul german pentru a obţine mai multe informaţii. MAE precizează că angajatorul a transmis că, într-o primă etapă de testare a angajaţilor, 16 cetăţeni români de la fermă au fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice.

Situaţia de la fermă, monitorizată de autorităţile sanitare

Ele sunt monitorizate de către un medic. Situaţia de la fermă este în atenţia autorităţilor sanitare locale, cetățenilor români asigurându-li-se alimente şi produse de strictă necesitate.

Potrivit reprezentanţii fermei, întreg personalul va fi testat, în mod treptat. Activitatea va continua, în condiţii de carantină, fiind respectate măsurile de protecţie sanitară stabilite din cauza pandemiei.
La nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite până la ora actuală
cereri de asistenţă consulară din partea  românilor care muncesc la ferma din Germania.

Autoritățile române, pregătite să acorde asistenţă consulară

Consulatul General al României la Bonn continuă discuțiile cu angajatorul. Autoritățile române sunt pregătite să acorde asistenţă consulară, potrivit competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn. Acestea sunt 0049 228 68 38 135; 0049 228 68 38 211; 0049 228 68 38 244; 0049 228 68 38 254. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Ele sunt preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 (0)1735757585, potrivit agerpres.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.