Evenimentul Zilei > Justitie > 16 ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a măcelărit soţia cu 47 de lovituri de cuţit
16 ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a măcelărit soţia cu 47 de lovituri de cuţit

16 ani de închisoare pentru bărbatul care şi-a măcelărit soţia cu 47 de lovituri de cuţit

Tribunalului Suceava l-a condamnati la 16 ani de închisoare pe individul care în primăvara acestui an şi-a măcelărit soţia cu 47 de lovituri de cuţit.

Vasile Negru (39 de ani) a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, iar pe lângă cei 16 ani de închisoare, judecătorii au luat faţă de acesta şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o perioadă de cinci ani. De asemenea, magistraţii au sesizat şi  Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului Suceava cu privire la situaţia fetiţei inculpatului şi a victimei, o minoră în vârstă de 3 ani care a rămas în grija surorii lui Vasile Negru, din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui.

Faptele

Vasile Negru (39 de ani) era căsătorit cu victima, Adriana Negru (24 de ani), de aproximativ opt ani de zile, având împreună o fetiţă în vârstă de 3 ani. Potrivit Monitorul de Suceava, căsnicia celor doi a fost una plină de certuri şi scandaluri, multe dintre acestea lăsându-se şi cu violenţe fizice. În ultimele luni, Adriana Negru intenţiona să se despartă de soţul ei şi i-a mărturisit acest lucru tatălui ei.

S-a îmbătat şi a trecut la bătaie

În seara zilei de 20 mai a.c., potrivit declaraţiilor date de Vasile Negru în faţa anchetatorilor, acesta s-a dus la un local din municipiul Câmpulung Moldovenesc, unde a consumat băuturi alcoolice. Apoi, s-a dus la locuinţa mătuşii soţiei sale, unde ştia că aceasta din urmă obişnuia să se mai refugieze. A intrat cu forţa în casă şi s-a năpustit asupra soţiei sale şi a început să o lovească folosind mai multe cuţite găsite prin bucătărie. Intensitatea loviturilor a fost atât de puternică, încât lamele a două cuţite s-au rupt.

După măcelul din bucătărie, Vasile Negru şi-a târât victima pe scările blocului, până în faţa imobilului, unde a abandonat-o pe trotuar, nu înainte de a o mai lovi de câteva ori cu picioarele în zona capului şi a corpului. A fost imobilizat de un locatar de la parterul blocului, care a sărit în apărarea victimei. Din păcate, pentru Adriana Negru nu se mai putea face nimic. Sentinţa de ieri a Tribunalului Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.