14 persoane împuşcate într-o singură zi, în cel mai periculos oraş din Mexic

14 persoane împuşcate într-o singură zi, în cel mai periculos oraş din Mexic

În oraşul mexican Ciudad Juarez, situat la graniţa cu SUA, au fost asasinate ieri 14 persoane. Ciudad Juarez are notorietate pentru violenţele produse din cauza cartelurilor de droguri.

Ciudad Juarez este considerat cel mai periculos oraş din Mexic. De la începutul acestui an au avut loc aproape 1.900 de crime, iar autorităţile estimează că în acest an numărul omuciderilor îl va depăşi pe cel din 2010 (când au avut loc 2.660).

Publicaţia franceză "Le Figaro" relatează în ediţia electronică despre trei incidente care care au avut loc în Mexi şi în urma cărora 14 persoane au murit. Autorităţile mexicane au reuşit să aresteze două persoane.

În patru ani, 28.000 de crime din cauza drogurilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul incident despre care amintesc jurnaliştii francezi este schimbul de focuri care s-a produs chiar în centrul oraşului, în urma căruia patru persoane au murit, trei femei şi un bărbat. În timpul acestui incident alte cinci persoane au fost rănite.

Poliţia din Ciudat Juarez a mai descoperit ieri corpurile a patru bărbaţi. Acestea prezentau urme de tortură. Iar ultimul incident, în urma căruia şase persoane au murit, s-a produs în timpul unei sărbători locale, când un comando a deschis focul într-un grup de persoane, omorând şase dintre acestea. Mexic a devenit un teatru de desfăşurare pentru cartelurile de droguri, iar războiul s-a accentuat în ultimii patru ani. "Le Figaro" apreciază că din 2006, momentul în care preşedintele Felipe Calderon a ajuns la putere, peste 28.000 de persoane au murit, cele mai multe victime fiind în urma ciocnirilor care au avut loc între armata şi membrii cartelurilor de droguri.

Ultimul incident de anvergură care a avut loc în Ciudat Juarez este cel din 3 august, de la penitenciarul din oraş (video). Atunci, membrii a două grupuri rivale s-au luat la bătaie, peste 100 de deţinuţi fiind implicaţi în incident.