Dorim să depăşim împreună provocările actuale şi să reconstruim un proiect european adaptat la complexitatea prezentului, dar care să valorifice oportunităţile viitorului. România este gata să lucreze substanțial, împreună cu Franța și cu toți ceilalți parteneri europeni, pentru reușita acestui proiect”, a spus Iohannis, ieri, la recepția organizată de Ambasada Franței la București.

Parteneri de încredere

Potrivit şefului statului, o Franță puternică este în interesul României, așa cum o Românie puternică, partener de încredere la nivel regional, european şi internaţional, este în interesul direct al Franţei. Iohannis a arătat că şi în domeniul economic există premise pentru o colaborare mai strânsă. „Mă refer atât la prezenţa în România a unor investitori francezi de primă mărime, dar şi la interesul tot mai pronunţat al IMM-urilor franceze faţă de oportunităţile oferite de piaţa românească. Cercetarea, inovarea și noile tehnologii sunt alte domenii de mare potențial în relația dintre România și Franța”, a explicat președintele, amintind proiecte de succes româno-franceze, precum Airbus Helicopters sau Laserul de la Măgurele.

„Creative France”

Ambasadorul francez la Bucureşti, Francois Saint-Paul, a improvizat la pian, după imnurile Franței și României. El a încântat asistenţa, pentru câteva minute, alături de violonistul Florin Niculescu. „Eu nu sunt numai ambasadorul Franței. Sunt și muzician. Vrem să demonstrăm că imnurile sunt frumoase”, a spus diplomatul, citat de Agerpres.

Recepţia de la ambasadă a stat sub semnul creativităţii şi al colaborării româno-franceze, în domenii precum gastronomie, industrie, arte, ştiinţe sau cultură.