Evenimentul Zilei > Politica > Gruparea lui Ruşanu, înfrântă de Antonescu
Gruparea lui Ruşanu, înfrântă de Antonescu

Gruparea lui Ruşanu, înfrântă de Antonescu

Antonescu se aşteaptă la un vot covârşitor în favoarea ieşirii de la guvernare. Gruparea Ruşanu-Stroe-Chiţoiu a pierdut masiv teren.

După numeroase ultimatumuri acordate PSD, liberalii vor decide, în şedinţa Delegaţiei Permanente de azi, ieşirea de la guvernare. Semnalul a fost dat chiar de primvicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, care, în absenţa lui Crin Antonescu, plecat întro vizită de lucru în Austria, a afirmat ieri că negocierile din USL au eşuat. "Astăzi tragem concluzia că negocierile pentru remanierea guvernamentală au eşuat. Probabil Delegaţia Permanentă va constata aceleaşi lucruri şi că nu putem continua în aceeaşi formă de colaborare non-existentă", a afirmat Klaus Iohannis.

  • Klaus Iohannis: Negocierile pentru remanierea guvernamentală au EŞUAT. PNL se va RETRAGE din Guvern

Zece pentru guvernare
Potrivit surselor EVZ, tabăra Stroe-Chiţoiu-Ruşanu, care nu susţine această variantă, nu ar trebui să obţină mai mult de 10 voturi astăzi. Deşi, înainte de a pleca la ASF, gruparea Ruşanu controla o bună parte din partid, la ora actuală preşedintele ASF mai are de partea sa foarte puţine filiale şi nici acestea integral. Împotriva ieşirii de la guvernare sunt organizaţiile Argeş, Caraş- Severin, Dâm bo viţa, Giurgiu, Iaşi (fără preşedintele Cristian Adom niţei) Mehedinţi, PNL Sector 1, Vâlcea. S-ar mai putea exprima azi împotriva ieşirii PNL de la guvernare şi preşedintele CJ Buzău, Cristian Bîgiu şi preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre. De altfel, potrivit unor surse, Victor Ponta s-a întâlnit ieri cu preşedintele CJ Caraş-Severin, liberalul Sorin Frunzăverde, la un restaurant din Capitală.

  • Crin Antonescu: Preferăm să ne RETRAGEM de la guvernare. De două săptămâni premierul NU a agreat propunerea cu Iohannis

Ponta, cu Câmpeanu la braţ
În timp ce pretindea că încă mai crede în viitorul USL, dar elibera din funcţii secretari de stat liberali, premierul Victor Ponta continua să transmită mesaje liberalilor, în vederea Delegaţiei Permanente de azi. Acesta a declarat că speră ca liberalii "să nu sacrifice" proiectul USL în favoarea unui "proiect personal" al liderului PNL, Crin Antonescu.
Interesant este şi faptul că ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, despre care s-a vehiculat că se va înscrie în PSD, s-a întâlnit dimineaţa trecută cu premierul Victor Ponta, pentru o discuţie în urma căreia aceasta a decis să nu demisioneze din postul de ministru. "Mi-a spus că a făcut sâmbătă un accident vascular", a adăugat prim-ministrul Victor Ponta. De fapt, duminică, Mariana Câmpeanu s-a deplasat la alegerile pentru conducerea PNL Hunedoara, împreună cu preşedintele partidului, Crin Antonescu. Aceasta ar fi fost tratată luni pentru un accident vascular minor.
La rândul său, pre şedintele onorific al PC, Dan Voiculescu, a scris pe blogul său că USL se va rupe prin ieşirea PNL de la guvernare. "În opinia mea, orgoliul lui Crin Antonescu, împreună cu părerea sa că nu va fi susţinut de USL la prezidenţialele din acest an, sunt cauzele reale ale ruperii USL", scrie Voiculescu. Acesta se declară convins însă că premierul Victor Ponta nu va avea probleme în a trece prin Parlament o nouă formulă de guvern. (A contribuit Silviu Sergiu).

  • Victor Ponta: Îmi doresc ca PNL să rămână în USL, să rămână la guvernare alaturi de noi

Filialele din Argeş, Caraş-Severin, Dâmbo viţa, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi sunt pentru rămânerea în Guvern
"Orgoliul lui Antonescu şi părerea sa că nu va fi susţinut de USL la prezidenţiale sunt cauzele reale ale ruperii USL."
DAN VOICULESCU, lider PC

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.