Evenimentul Zilei > Actualitate > JO DE IARNĂ. Davis şi White, aur în proba de dans
JO DE IARNĂ. Davis şi White, aur în proba de dans

JO DE IARNĂ. Davis şi White, aur în proba de dans

Patinatorii americani Meryl Davis şi Charlie White au câştigat medalia de aur în proba de dans de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, după un program impecabil.

Neînvinşi în ultimii doi ani, americanii Meryl Davis şi Charlie White au impresionat şi la Soci. Campionii mondiali s-au impus într-o manieră entuziasmantă la capătul unui program fără greşeală. Davis şi White au acumulat 195,52 de puncte, devansându-i pe canadienii Tessa Virtue şi Scott Moir (190,99 puncte).
Campioni olimpici în 2010, la Vancouver, Tessa Virtue şi Scott Moir au făcut totul pentru a-şi păstra titlul. Cei doi nu şi-au putut ascunde dezamăgirea deznodământului nici măcar la ceremonia de premiere, când au primit cu tristeţe medaliile de argint. Ruşii şi-au pus mari speranţe în "tandemul" Elena Ilinih şi Nikita Kaţalapov, care "a dansat" la Soci pe "Lacul lebedelor" al lui Piotr Ilici Ceaikovski. Campioni mondiali de juniori în 2010, Ilinih şi Kaţalapov au urcat pe ultima treaptă a podiumului.
Patinatorii americani Meryl Davis şi Charlie White au adus delegaţiei Statelor Unite ale Americii cea de-a şasea medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci.
Locul 17, cel mai bun
Românii continuă să facă figuraţie la Soci. Echipajul masculin de bob două persoane, format din Nicolae Istrate şi Florin Crăciun (foto), s-a clasat luni pe locul 17 în concursul olimpic, acesta fiind cel mai bun rezultat al reprezentanţilor României la Jocurile Olimpice de la Soci.

Până la acest rezultat, cele mai bune clasări ale românilor la Soci au fost de două ori locul 21 (Eva Tofalvi la biatlon în probele de individual şi start în bloc). România rămâne astfel cu o singură medalie în istorie JO de iarnă, "bronzul" cucerit de "cuplul" Ion Panţuru – Nicolae Neagoe, la bob, în 1968, la Grenoble.
PROGRAMUL DE ASTĂZI
10.00 – TVR 1 – Hochei, sferturi de finală (live)
11.00 – TVR 3 – Snowboard, slalom paralel uriaş (live)
12.30 – TVR 2 – Schi alpin, masculin, slalom uriaş (live)
14.30 – TVR 1 – Hochei, sferturi de finală (live)
15.30 – TVR 3 – Patinaj viteză (live)
16.30 – TVR 2 – Biatlon, ştafetă mixtă şi patinaj artistic feminin (live)
18.15 – TVR 3 – Bob, feminin (live)
19.00 – TVR 1 – Hochei, sferturi de finală (live)
23.30 – TVR 1 – Hochei, sferturi de finală (înregistrare)
23.30 – TVR 3 – Curling, masculin şi feminin, semifinale (înregistrare)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: