Surpriză uriaşă pentru Dana, soţia regretatului Sergiu Nicolaescu: regizorul a lăsat moştenire altcuiva toate filmele care-i poartă semnătura. "Las spectatorilor români toate filmele mele", se arată în testamentul descoperit la trei luni de la moartea maestrului. De aceea, în weekend, la Cinema Studio bucureştenii vor putea viziona cu intrare liberă mai multe filme marca Sergiu Nicolaescu.
Organizatorii au declarat că "acţiunea îl celebrează pe Sergiu, cum se cuvine, după moartea lui, cu scopul de a scoate de sub semnul cancanului imaginea lui, care a fost murdărită urât", el menţionând că, la anul, în expoziţia care-l va comemora pe regizor vor fi regăsite şi fragmente din scenariile semnate de Nicolaescu.
Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti.
După numărul de filme realizate (peste 50 de lungmetraje), Sergiu Nicolaescu este, de departe, regizorul cel mai productiv din cinematografia autohtonă, situându- se în acelaşi timp la nivelul celor mai activi cineaşti în plan internaţional.
Astăzi
12.30 Capcana Mercenarilor
15.00 Nea Mărin Miliardar
17.30 Cu Mâinile Curate
20.00 Osânda
Mâine
10.00 Dacii
12.30 Ciuleandra
15.00 Întâlnirea 1
7.30 Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte
20.00 Mihai Viteazu

  • Muzeul Naţional de Artă de la Parlament – Arhitectura norvegiană contemporană

Expoziţia poate fi vizitată până în ziua de 22 martie 2014
Expoziţia "Contemporary Norwegian Architecture“ călătoreşte prin lume din 2011, fiind găzduită până acum de Brazilia, Cuba, Polonia, Olanda, Slovacia, Grecia, Cipru, Germania şi Bulgaria. În 2014, cu suportul Ambasadei Regale a Norvegiei în România, în parteneriat cu MNAC şi Asociaţia Zeppelin, ajunge la Bucureşti.
Cea mai nouă dintr-o succesiune de prezentări dedicate fenomenului arhitectural norvegian de ultimă oră, această selecţie prezintă o paletă foarte largă de realizări, de la popasuri, mici case şi locuinţe private, la clădiri publice, soluţii complexe de construcţii, infrastructură şi planificare urbană. Prin diverse formate de prezentare şi new media, expoziţia oferă un tablou complex al arhitecturii recente realizate de norvegieni în propria ţară şi peste hotare. Sunt dezvăluite particularităţi în cadrul lucrărilor individuale şi urmărite evoluţiile relevante pentru societate.
Program: miercuri-duminică, 10.00 – 18.00, str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Bucureşti, intrarea prin Calea 13 Septembrie

  • A la Reine Astrid- Chocolatier a Paris


Adresa: Bulevardul Ion Mihalache 92, Bucureşti
Unica ciocolaterie franţuzească din Bucureşti vă oferă ciocolată facută după reţete rafinate, arome unice: migdale, caramel, cafea, portocale…trufe cu şampanie…

  • Operă –  Bărbierul din Sevilla

MÂINE, ORA 19, OPERA NAŢIONALĂ
Figaro, cel mai iscusit bărbier din Sevilla, se reîntâlneşte cu fostul său stăpân, contele Almaviva. Acesta este îndrăgostit de o tânără tiranizată de tutorele ei, care vrea să o ia în căsătorie şi astfel să pună mâna pe averea ei. Figaro se aliază cu Almaviva pentru a-l ajuta să o cucerească pe fată şi pentru a contracara încercările tutorelui de a o lua de soţie. Spectacol de operă în limba italiană de Gioacchino Rossini.
Libretul: Cesare Sterbini (după piesa lui Beaumarchais) Dirijor: David Crescenzi. Regia: George Teodorescu Scenografia: Ion Ipser şi Ofelia Drăgănescu Maestru de cor: Stelian Olariu

  • Jazz cu Taissia Librăria Bastilia (Piaţa Romană)

SAMBĂTĂ, 25 IANUARIE 19:30
În cafeneua librăriei o puteţi asculta pe Taissia, o cântăreaţă talentată ce vine din Republica Moldova. Ea le propune ascultătorilor melodii din repertoriul propriu şi din cel universal ce au ca notă de bază jazz-ul.
Absolventa a Conservatorului din Bucureşti, Taissia a luat premii la festivaluri de interpretare şi a cântat alături de nume precum Ion Baciu Jr., Vlaicu Golcea, Eugen Amarandei, Cristian Soleanu, Ciprian Pop, Albert Tajti.
Detalii: Participarea se face pe bază de donaţie, suma recomandată: 20 lei

  • Cante gitano. Pilar Diaz Romero – cante flamenco

SÎMBĂTĂ, 25 IANUARIE, ORA 20.00, ÎN SALONUL GDS
Green Hours prezintă în Salonul GDS: Cante gitano Pilar Diaz Romero – cante flamenco Tiberiu Gogoanţă- guitarra flamenca