Dragoş Bocanaciu şi Sorin Rada, membri supleanţi în Consiliul de Administraţie în urma validării voturilor de către Biroului Electoral Central din SRTV, şi-au depus astăzi demisia din posturile ocupate.
"Mihai Rădulescu şi Cornel Mihalache au fost votaţi de aproape 1.200 de oameni. După retragerea lor, eu ajung în poziţia de membru supleant. Este posibil să ajung chiar membru plin în Cosiliu, deşi am sprijinul a numai 242 de oameni. Nu mi se pare normal, nu mi se pare moral şi nu mi se pare corect ca, pentru 2.700 de lei, cât este indemnizaţia de membru CA, să se denatureze rezultatul alegerilor. Demisia ar fi o formulă legală, care nu va da bătăi de cap administraţiei şi prin care se poate reface procesul electoral", a spus Dragoş Bocanaciu, liderul SPUSTV, din TVR.
Viciu de procedură
Şi pentru Sorin Rada, preşedinte TV-R SIND şi membru supleant în CA, demisia este singura soluţie: "Decizia mea este un semn de protest faţă de numeroasele vicii de procedură relevate de desfăşurarea acestor alegeri, de la întocmirea regulamentului de organizare, şi până la validarea rezultatelor finale".
Cornel Mihalache (598 de voturi) şi Mihai Rădulescu (584 de voturi) au fost aleşi de salariaţii TVR în Consiliul de Administraţie. Regulamentele instituţiei sunt mai importante decât votul şi cei doi au fost invalidaţi pentru că nu au depus cazierul judiciar decât luni dimineaţa. "O mârşăvie ieşită din comun şi din lege. Am contestat eu acest regulament greşit în fiecare cuvânt şi în fiecare virgulă. Era de datoria mea, era prima minciună pe care aş fi semnat-o“, a spus Mihalache.
Ieri a fost o zi agitată în TVR. Dacă primii doi de pe listă nu au fost validaţi, următorii îşi vor retrage candidatura, în semn de solidaritate. Toată ziua s-au depus contestaţii şi s-a încercat să se ia legătura cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, sau cu directorul interimar al TVR, Stelian Tănase.

Te-ar putea interesa și: