Evenimentul Zilei > Economie > 10.000 de DOSARE pentru „CASA VERDE” analizate în prezent
10.000 de DOSARE pentru „CASA VERDE”  analizate în prezent

10.000 de DOSARE pentru „CASA VERDE” analizate în prezent

Aproximativ 10.000 de dosare care au fost depuse de către beneficiari în Programul 'Casa Verde' în anul 2011 sunt în analiză, iar până la finele acestui an cei acceptaţi ar putea primi contractele spre semnare, a declarat, Adrian Gearâp, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, scrie Agerpres.

„În ceea ce priveşte Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Casa Verde), AFM depune eforturi pentru finalizarea dosarelor depuse de către solicitanţi în anii anteriori. Am trimis deja cele 5.835 contracte către beneficiari, persoane fizice, spre semnare. De asemenea, am început analiza celor 9.776 dosare depuse în 2011, astfel încât, până la sfârşitul anului, sperăm să le trimitem spre semnare beneficiarilor care vor fi validaţi în acest program”, a afirmat Gearâp.

Potrivit şefului AFM, o ediţie nouă 'Casa Verde' este condiţionată de programarea viitoare a finanţărilor şi de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu.

„După finalizarea analizei dosarelor depuse şi în funcţie de programarea finanţărilor aflate în curs, precum şi de rata încasărilor la Fondul pentru Mediu, se va lua o decizie cu privire la lansarea unor noi sesiuni anul viitor”, a spus Adrian Gearâp.

„Casa Verde” este un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie solară, eoliană etc.

Persoanele fizice şi-au putut depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază. O persoană a avut posibilitatea să depună, în cadrul sesiunii de finanţare, un singur proiect, dar în acelaşi proiect a putut cumula două tipuri de instalaţii.

Sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News