100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. GALERIE FOTO/ VIDEO de ARHIVĂ

100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. GALERIE FOTO/ VIDEO de ARHIVĂ

Scânteia care a declanşat oroarea numită Primului Război Mondial, în care miloane de oameni au fost ucişi, a fost la 28 iunie 1914, momentul la care moştenitorul tronului imperiului austro-ungar, arhiducele Austriei Franz Ferdinand, şi soţia să Sophie au fost asasinaţi în Sarajevo de către Gavrilo Princip, un tânăr sârb.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE ŞI INFORMAŢII SUPLIMENTARE! La 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, "conflictul care s-a încheiat în a 11-a ora din a 11-a zi din a 11-a luna", un colaj foto video cu imagini de arhivă a fost realizat de ştirileprotv.ro.

În prima fotografie care apare chiar la începutul acestui material VIDEO poate fi văzut arhiducele Austriei, Franz Ferdinand (centru dreapta), împreună cu soţia sa Sophie în Sarajevo. Imaginea a fost captată cu doar câteva minute înainte de asasinarea celor doi.

A două fotografie îl surprinde pe ucigaşul Gavrilo Princip (dreapta), capturat de poliţia din Iugoslavia, iar a treia imagine, din 8 august 1914, arată rezervişti ruşi care se plimbă prin Sankt Petersburg, Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă dată exactă a cele de-a patra fotografii nu este una cunoscută, imaginea soldaţilor prusaci care pleacă la război, din Berlin, este relevanţă.

După incidentele din Sarajevo, soldaţi din toată Europa au început să se pregătească pentru război - începând cu Belgia şi terminând cu Rusia. Apoi, Marea Britanie declară război Germaniei pe 4 august 1914, iar Regele George al V-lea apare în public în uniformă militară.

Unul dintre posterele faimoase britanice din acea perioada este cel cu imaginea mareşalului Herbert Kitchener, poster pe care scria "Ţară ta are nevoie de ţine!"

În 11 noiembrie 1918 războiul s-a încheiat, iar acest eveniment s-a produs în a 11-a ora a celei de a 11 zile din a 11-a luna a anului. Cei care au supravietuit ororilor din tranşee au fost numiţi "Generatia pierdută". <iframe src='http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61461831&section=20552&video_section_id=' frameborder='0' style='width: 400px; height: 350px; scrolling: no;'></iframe> ARTICOLE POPULARE:

  • OPERA CIVILIZAŢIILOR EXTRATERESTRE? PIRAMIDA GIGANT din ATLANTIC stărneşte controverse | GALERIE FOTO/ VIDEO

  • Răsărit de SOARE pe MARTE | IMAGINI IMPRESIONANTE

  • TOP 10 ANIMALE care au ajuns subiect de PRESĂ în toată lumea | GALERIE FOTO

  • DE GROAZĂ: Un Volkswagen a fost ÎNGHIŢIT de o GROAPĂ din CAROSABIL | GALERIE FOTO / VIDEO

  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO