Evenimentul Zilei > International > 10 milioane de lire pentru Prințul Harry
10 milioane de lire pentru Prințul Harry

10 milioane de lire pentru Prințul Harry

Al patrulea în linia de succesiune la tronul britanic, prințul Henry de Wales va primi, pe 15 septembrie, 10 milioane de lire sterline lăsate moștenire de Prințesa Diana.

Suma este aceeași cu cea moștenită de fratele său, Prințul William, în 2012, anul în care acesta a împlinit vârsta de 30 de ani, la care se va adăuga, însă, dobânda acumulată până acum.

Testamentul Dianei

Banii au fost lăsați moștenire, prin testament, de mama lor, Prințesa Diana, în 1993. Testamentul inițial prevedea ca cei doi băieți să primească banii când vor avea 25 de ani, dar acesta a fost modificat, la trei luni după moartea Dianei, în decembrie 1997, printr-un ordin aprobat de Înalta Curte a Regatului Unit, scrie presa de la Londra.

Cei doi frați vor primi, de asemenea, rochia de mireasă pe care a purtat-o mama lor, la nunta din 1981 cu Prințul Charles, rochie realizată din mii de perle, straturi de mătase și o trenă cu o lungime de 7,5 metri.

După 17 ani de la moartea Prințesei Diana – într-un accident de mașină la Paris – fratele ei, Earl Spencer, care a avut în grijă spectaculoasa rochie a Dianei, o va oferi celor doi moștenitori regali, atunci când mezinul Harry împlinește 30 de ani.

Averea Prințesei Diana este compusă din titluri și acțiuni, bijuterii și bani proveniți din cele 17 milioane de lire primite la divorț, rochii și alte obiecte personale, aflate în apartamentul său din Palatul Kensington.

Obiecte de muzeu

Rochia de mireasă a fost prezentată în diverse muzee din lume, cel mai recent la Cincinnati Museum Center din SUA, alături de alte obiecte care au aparținut Dianei, una dintre cele mai iubite prințese din lume. Printre cele 150 de obiecte ale expoziției se numără: 28 de rochii de seară și costume de designer, două tiare cu diamante, bijuterii de familie, fotografii, scrisori, tablouri de familie, filme și textul omagial rostit de fratele Dianei la înmormântarea acesteia.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: