Evenimentul Zilei > International > 10.000 de protestatari anti-mască la Viena. Guvernul prelungește lockdown-ul
10.000 de protestatari anti-mască la Viena. Guvernul prelungește lockdown-ul

10.000 de protestatari anti-mască la Viena. Guvernul prelungește lockdown-ul

Protestele opozanților măsurilor sanitare a adunat aproximativ 10.000 de persoane, sâmbătă. Poliția a operat rețineri și a deschis dosare penale.

„Guvernul, demisia!”, „Presa este un mincinoasă”. Demonstrațiile opozanților măsurilor de sănătate împotriva COVID-19 au adunat aproximativ 10.000 de persoane, sâmbătă după-amiază, în capitala Austriei, Viena, potrivit estimărilor poliției.

Duminică, autoritățile polițienești au anunțat că cel puțin 23 de persoane au fost reținute.

Altor 300 li s-a deschis dosar penal. Potrivit autorităților, aceștia nu au purtat măști de protecție și nu au respectat regulile de distanțare, potrivit RTBF.

Protestatarii, adunați în grupuri pestrițe, au denunțat restricțiile impuse din martie de către cancelarul Sebastian Kurz.

„Tu ești boala, noi suntem leacul”

La sfârșitul lunii decembrie, guvernul austriac a decretat un al treilea lockdown pentru a încetini răspândirea pandemiei.

Magazinele neesențiale, locurile culturale, sălile de sport, școlile și facultățile sunt închise.

„Cifrele care ni se dau cu privire la morți sunt lături”. „Nu vreau să ajung ca în China, unde nu ai dreptul să faci nimic”, a comentat o protestatară. „Tu ești boala, noi suntem leacul”, se putea citi pe pancarte.

„Suntem adulți! De un an, ies tot timpul și nu am COVID-19. În niciun caz nu mă voi vaccina”, a spus un manifestant.

Fluturând multe steaguri austriece, majoritatea participanților nu purtau măști și nu respectau distanța cerută de lege.

Fostul vicecancelar de extremă dreapta Heinz-Christian Strache a participat la acest miting. Nici el nu purta mască, susținut de partizani.

Numeroase studii științifice au demonstrat utilitatea măsurilor de sănătate. Cum ar fi purtarea unei măști sau distanțarea socială, pentru a limita riscurile de contaminare.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE