Evenimentul Zilei > Actualitate > 1 Mai va fi sărbătorit cu filme româneşti
1 Mai va fi sărbătorit cu filme româneşti

1 Mai va fi sărbătorit cu filme româneşti

Postul HBO a pregătit un program special pentru data de 1 mai. Acesta va conţine numai producţii româneşti: filme în premieră, documentare şi scurtmetraje.

Seria de producţii româneşti începe cu un documentar apreciat, în regia lui Andrei Ujică, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu". Acesta va fi difuzat începând cu ora 16.55. Lansat în 2010, lungmetrajul explorează imaginea dictatorului român folosindu-se de materiale de arhivă oficiale, puţin cunoscute.
Sărbătoarea de 1 mai continuă cu "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", în regia lui Adrian Sitaru, care a fost desemnat cel mai bun regizor în competiţia de la Locarno. Filmul este o comedie ce îl are pe Bogdan Dumitrache ca protagonist, în rolul lui Alex.
De la ora 21.45, imediat după "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", încep scurtmetrajele româneşti pregătite de cei de la HBO. De 1 mai telespectatorii se pot uita la "Turnul Eiffel", un film semi-autobiografic despre autoarea Carmen Vestemeanu, o regizoare de teatru care s-a mutat în Franţa în anii ’90, "Jaful", semnat de Dan Radu Mihai, povestea a doi hoţi debutanţi, filmul "Chefu’", regizat de Adrian Sitaru, şi scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman" în regia lui Tudor Giurgiu, în care un băieţel de 5 ani pleacă împreună cu tatăl său într-o călătorie la capătul căreia își dorește, ca mai toţi super-eroii din benzile desenate, să-și salveze mama care suferă de o boală de inimă.
Seara dedicată filmelor româneşti se încheie cu "Fata din Transilvania", filmul în regia lui Sabin Dorohoi, care îi aduce în faţa publicului pe Maia Morgenstern, Andreea Vasile şi Orlando Petriceanu. Lungmetrajul începe la ora 23.05.