"Am finalizat textul moţiunii de cenzură, conform angajamentului asumat public de PNL. Moţiunea este cu atât mai necesară cu cât PSD ne oferă în fiecare zi tot mai multe dovezi, nu doar în plan economic, ale unei guvernări proaste şi corupte. Această realitate în ansamblul său nu poate rămâne nesancţionată de către PNL, care astăzi reprezintă opoziţia cea mai clară la PSD", a spus Nicolăescu într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a precizat că moţiunea de cenzură cuprinde trei capitole.

"Trebuie să vorbim deschis atât despre temele economice, cât şi despre modul în care sunt utilizaţi banii publici, despre cheltuirea acestora de către baronii PSD în scopuri personale sau de partid, din păcate nu în beneficiul oamenilor, trebuie să vorbim despre abuzuri şi ameninţări, despre un mod de comportament politic pe care îl respingem categoric, un comportament nedemn de o ţară europeană", a afirmat deputatul liberal, potrivit Agerpres.

Nicolăescu a arătat că un capitol vizează încurajarea mediului de afaceri prin reducerea impozitării muncii şi măsuri de stimulare a economiei.

"Vorbim aici despre reducerea cu cinci puncte procentuale a CAS. Măsura de scutire de impozit a profitului reinvestit limitată la un termen scurt pe care a adoptat-o Guvernul reprezintă doar o formă de propagandă şi o nouă formă de a păcăli opinia publică. Ea este insuficientă şi nu va avea efectul pe care societatea îl aşteaptă, fiind mai degrabă o măsură propagandistică", a mai spus deputatul PNL.

El a mai spus că creşterea economică despre care vorbeşte 'cu atâta laudă' prim-ministrul nu se regăseşte în viaţa cetăţenilor, ceea ce, potrivit lui, 'este un lucru foarte grav şi arată că de fapt că este utilizată de baronii PSD'.

Nicolăescu a motivat că moţiunea de cenzură vizează şi reducerea CAS deoarece PNL nu are încredere că Guvernul va pune în aplicare această măsură, deşi a făcut un anunţ în acest sens. De asemenea, el a spus că sursa pentru reducerea CAS se găseşte în economie, dintr-o colectare foarte bună.

Un alt capitol vizează întărirea rolului proprietăţii private în dezvoltarea ţării şi 'obligarea PSD să-şi reconsidere poziţia în legătură cu prima intabulare', a mai spus Nicolăescu.

"Refuzul intabulării înseamnă menţinerea unei pieţe agricole a speculaţiilor, a corupţiei, a abuzurilor, înseamnă de fapt nefolosirea terenurilor şi în consecinţă sărăcirea celor 4 milioane de cetăţeni de pământuri şi care nu au suficienţi bani ca să-şi intabuleze aceste pământuri", a mai spus Nicolăescu.

O altă temă a moţiunii de cenzură este, potrivit lui Nicolăescu, 'proliferarea corupţiei şi creşterea îngrijorătoare a cazurilor de baroni acuzaţi de fapte de corupţie dar protejaţi public de conducerea PSD în disputa cu justiţia'.

"Este inacceptabil într-o societate normală ca politicul să imixtioneze în actul de justiţie. Atitudinea PSD faţă de justiţie dovedeşte lipsa de respect pentru statul de drept, înseamnă aroganţă, nerealizarea obiectivului şi citez 'dreptate până la capăt', care din păcate s-a transformat în protecţie pentru corupţii PSD", a declarat vicepreşedintele PNL.

Nicolăescu a mai spus că acciza la carburanţi nu poate face subiectul acestei moţiuni deoarece nu mai este o temă de actualitate.