Editura Evenimentul si Capital

Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită, la Constanța, cu Asociația Nevăzătorilor

Autor: | | 0 Comentarii | 380 Vizualizari

Actori ai Teatrului de Stat Constanța au participat, astăzi, la un eveniment inedit organizat de Centrul Cultural „Teodor T. Burada”, dedicat Zilei Internaționale a Cititului Împreună, în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România. Nevăzătorii au citit poezii și, alături de actori, au interpretat o piesă de teatru, o comedie.

Actorul Teatrului de Stat Constanța, Dan Cojocaru, este cel care colaborează frecvent cu Asociația Nevăzătorilor, contribuind chiar la înființarea trupei de teatru “Tetis” a nevăzătorilor constănțeni. În luna septembrie a acestui an se organizează, de altfel, la Constanța, primul Festival de teatru pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Astăzi, de Ziua Internațională a Cititului Împreună, s-au adunat din nou și au citit împreună creații ale poeților Mihai Eminescu, Ion Minulescu, George Coșbuc, Adrian Păunescu.

Actorii Dan Cojocaru și Ana Maria Ștefan și membrii Trupei de Teatru „TETIS” a Asociației Nevăzătorilor, Iulian Iova, Mariana Globaru, Adelina Lazu, Monica Lebu, Dumitru Ciobanu, Daniela Vrânceanu și Nicolae Rusu, au citit apoi piesa de teatru „Comedia celui care și-a luat de nevastă o femeie mută”, scrisă de Anatole France, pe care o vor prezenta în fața publicului, în luna martie. S-a aplaudat îndelung, s-a râs copios și, la bis, au interpretat, la mixt, o scenetă satirică.

Au citit impreună și s-au simțit colegi, nevăzătorii folosindu-se de alfabetul Braille. “În afară de faptul că suntem nevăzători, sau parțial nevăzători, suntem niște oameni integri din toate punctele de vedre. Mi-aș dori mult ca cei mai buni de ai noști să îi integrăm și să facem o piesă în care colegii mei, nevăzători, să joace împreună cu actorii Teatrului de Stat”, a spus, la final, Iulian Iova, președintele filialei Constanța a Asociației Nevăzătorilor.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI