Actorul Teatrului de Stat Constanța, Dan Cojocaru,  este cel care colaborează frecvent cu Asociația Nevăzătorilor contribuind chiar la înființarea trupei de teatru “Tetis” a nevăzătorilor constănțeni. În luna septembrie a acestui an se organizează, de altfel, la Constanța, primul Festival de teatru pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Astăzi, de Ziua Internațională a Cititului Împreună s-au adunat din nou și au citit împreună creații ale poeților Mihai Eminescu, Ion Minulescu, George Coșbuc, Adrian Păunescu.

Actorii Dan Cojocaru și Ana Maria Ștefan, membrii Trupei de Teatru „TETIS” a Asociației Nevăzătorilor, Iulian Iova, Mariana Globaru, Adelina Lazu, Monica Lebu, Dumitru Ciobanu, Daniela Vrânceanu și Nicolae Rusu, au citit apoi piesa de teatru „Comedia celui care și-a luat de nevastă o femeie mută”, scrisă de Anatole France, pe care o vor prezenta în fața publicului, în luna martie. S-a aplaudat îndelung, s-a râs copios și, la bis, au interpretat, la mixt, o scenetă satirică.    

Au citit impreună și s-au simțit colegi, nevăzătorii folosindu-se de alfabetul Braille. “În afară de faptul că suntem nevăzători, sau parțial nevăzători, suntem niște oameni integri din toate punctele de vedre. Mi-aș dori mult ca cei mai buni de ai noști să îi integrăm și să facem o piesă în care colegii mei, nevăzători, să joace împreună cu actorii Teatrului de Stat”, a spus, la final, Iulian Iova, președintele filialei Constanța a Asociației  Nevăzătorilor.