Zilele și nopțile unui traficant | Viața la Curte
Editura Evenimentul si Capital

Zilele și nopțile unui traficant | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 0 Comentarii | 1246 Vizualizari

Mai toată Regia știa că dacă vrei o marfă ca lumea, trebuie să o iei de la el. Scumpă, ce-i drept, dar măcar nu te făcea să-ți vomiți plămânii prin wc-uri.

Venise în România cu o bursă și se atașase de locurile frumoase și femeile prietenoase. Sau invers.

Iubea câinii și filmele bune. Urma, în paralel, două facultăți, dar, în secret, lucra la un scurt metraj cu care spera să se facă remarcat. Culmea, subiectul filmului era chiar viața lui. Nu aia oficială, cu care își făcea familia mândră, ci viața obscură și periculoasă de traficant de droguri.

Cum ajunsese așa? Greu de spus. La prima vedere ți-ar fi răspuns că din plictiseală. În realitate, avea nevoie de mulți bani ca să devină celebru – un regizor celebru.

Făptură delicată și nepăsătoare, era întruchiparea perfectă a băiatului bun. Locuia într-un apartament cu trei camere în centrul orașului, aproape de cinematecă. Își împărțea viața cu trei câini și zeci de role de film, colaje, scenarii, cărți, aparatură de filmat și droguri. Prefera pastilele de ecstasy și se aproviziona săptămânal de la un amic din Cipru. Ținea foarte mult la calitate, chiar dacă asta îl obliga să câștige mai puțin.

Erau vreo 2-3 romani care încercau să îi facă concurență, dar cine naiba să aibă încredere în porcăriile lor ? În general, cei care se droghează, acceptă ideea morții din cauza unei supradoze, nicidecum din pricina unei mărfi de proastă calitate.

Revenind la pasiunea lui ascunsă, trebuie să vă spun că pierduse multe nopți ca să scrie scenariul filmului. Vreo 300, dacă își mai aducea bine minte. Viața lui scurtă, într-un scurt metraj. Adevărul, spus brutal și sincer, ca să fie cât mai greu de crezut.

Filmul începea cu venirea lui în România – primele cursuri, prima fată care îl învățase să înjure romanește, primele pastile vândute, primii bani. Convinsese câțiva studenți la actorie să filmeze pe bani puțini, dar cu promisiuni multe. Amuzat, îi păcălise că pastilele folosite în film sunt aspirine. Bieții de ei, de-ar fi știut cum au purtat zile întregi pungi doldora de ecstasy, ascultând cuminți indicațiile regizorului ce-și regiza propria viață.

E ora 6:15 dimineața. Joint, Hero și Coma au sărit care pe unde adormiseră, lătrând ascuțit și întărâtânduse unul pe celălalt.

Cineva bătea foarte agresiv la ușă. S-a dat jos din pat, trezit de lătratul câinilor și a privit pe vizor.

- Poliția! Deschideți.

I-a primit cu o față prietenoasă, în chiloți și papuci de pluș. Câinii, în schimb, n-aveau chef de amabilități la ora aia și nu s-au arătat deloc cordiali.

S-au făcut prezentările și i s-a cerut să închidă bestiile.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate