Evenimentul Zilei > Justitie > Zi NEAGRĂ pentru Gigi Becali. Schimbare de situaţie în dosarul MARCA STEAUA
Zi NEAGRĂ pentru Gigi Becali. Schimbare de situaţie în dosarul MARCA STEAUA

Zi NEAGRĂ pentru Gigi Becali. Schimbare de situaţie în dosarul MARCA STEAUA

Cererea cererea avocaţilor lui Gigi Becali de a se rejudeca procesul prin care FC FCSB SA solicita anularea mărcii Steaua a fost respinsă miercuri de Curtea de Apel. Marca Steaua a fost deţinută de Armată.

Avocatul Adrian Căvescu, angajat de Gigi Becali în acest proces, a invocat greşeli comise în 2017 de o altă instanţă a Curţii de Apel, solicitând acum "în principal îndreptarea erorilor materiale privind: – admiterea excepţiei autorităţii de lucru judecat a deciziei civile nr. 267A/22.03.2017, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a Civilă în dosarul nr. 3933/3/2015 şi – respingerea pentru autoritate de lucru judecat a cererii de anulare pentru rea-credinţă a mărcii naţionale Steaua Bucureşti nr. 72827 şi decădere a aceleiaşi mărci şi cererea de anulare a mărcii naţionale Steaua Bucureşti nr. 130904", potrivit romaniatv.net

Răspunsul Curţii de Apel este fără echivoc: "Apelul este nefondat". De asemenea, judecătorii fac referire, în motivarea sentinţei, la marca Steaua a Armatei ca fiind "naţională", adică un bun al statului român!

La sfârşitul lunii noiembrie 2018, instanţa a respins cererea FC FCSB SA ca Steaua să fie decăzută din drepturile asupra mărcii şi anularea acesteia. S-a respins atunci, de asemenea, ca inadmisibilă, cererea FCSB de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Prin urmare, marca Steaua rămânea la Armată.