Evenimentul Zilei > Justitie > Breaking News. Sorina Pintea scapă de arest. A fost pusă sub control judiciar
Breaking News. Sorina Pintea scapă de arest. A fost pusă sub control judiciar

Breaking News. Sorina Pintea scapă de arest. A fost pusă sub control judiciar

Contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, față de decizia de arestare preventivă a fost judecată vineri de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Update 4. Judecătorii de la Curtea de Apel  București au admis contestația depusă de fostul ministru și au decis punerea Sorinei Pintea sub control judiciar.

Update 3: – În așteptarea rezultatului de la Curtea de Apel, Sorina Pintea, a fost transportată cu o salvare la Spitalul Universitar București. Acolo va fi supusă, datorită stării precare a sănătății, unui RMN si unei investigații amănunțite la plămâni.

 

UPDATE 2 – Audierea Sorinei Pintea din Camera Preliminră a CAB a durat vineri aproape două ore în condițiile în care altele similare durează 30 de minute. Instanța a rămas în pronunțare.

Viorel Mocanu, unul dintre cei doi avocați ai fostului ministru al Sănătății a declarat la ieșirea din sala de judecată că: „ dis de dimineață a fost chemată o ambulanță la arest, dar Sorina Pintea a refuzat tocmai ca să se prezinte la instanță. Nu avem informații, așa cum s-a vehiculat, că clienta mea ar putea fi susă la Spitalul Pentitenciarului Mioveni. Nu ar fi nici un motiv să fie dusă la o distanță de 200 de kilometri de București”.

Cu toate acestea avocatul a precizat că Sorina Pintea nu poate să mănânce: „Nu poate să înghită”.

El a refuzat să comenteze orice aspect legat de proces motivând că ancheta este în curs dar a subliniat că procurorii DNA nu au prezentat alte noi probe în Dosar.

La final, în exclusivitate pentru EVZ, Viorel Mocanu a spus că este optimist și că: „situația de fapt a doamnei Pintea ca infracțiune cât și cea personală, relevă adoptarea unei alte măsuri preventive”.


Update 1: Ionuț Pintea fiul de 33 de ani al fostului ministru al Sănătății a venit special de la Baia Mare la proces cu toate ca nu e ședință publică. El a declarat pentru EVZ că: „o așteptam acasă și eu și fratele meu și în special Simona sora noastră mai mica care a fost înfiată. Am vorbit cu ea săpămâna asta și a zis ca e bine”.

Întrebat dacă a mai avut vreun contatct cu denunțătorul, Ionuț Pintea a negat categoric: „nu am mai dicutat cu nimeni în afară de avocaț. Singura mărturie pe care am făcut-o a fost cea de pe Facebook”.

Referitor la acuzațiile aduse mamei sale, Ionuț Pintea este rezervat: „Așteptăm să vedem ce zic procurorii și ce zic judecatorii”.

El ne-a mai declarat că tatăl său vitreg i-a dus mamei sale în arest, mâncare de post.

Fiul Sorinei Pintea a vorbit și despre boala acesteia: „Maladia mamei, dermatomiozită este foarte rară și dureroasă. Nu există un leac anume pentru această boală”.


Update: Demn de consemnat este faptul că Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a ajuns vineri dimineață la Curtea de Apel București, unde urmează să se judece contestația măsurii arestării preventive, fără cătușe la mâini și cu polițiștii însoțitori la o oarecare distanță.

Atitudinea oamenilor legii survine după scandalul provocat de imaginile, de zilele trecute, cu ea încătuşată și bruscată de polițiști

În imaginile prezentate vineri de România TV poate fi văzuta Sorina Pintea, fără cătușe, cu o branulă pe mână.

 


Știrea inițială: Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

DNA o acuză pe Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Potrivit sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, scrie RomâniaTV.

Sorina Pintea a refuzat transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: