Evenimentul Zilei > Justitie > UPDATE. Liviu Dragnea rămâne la Rahova. Cererea de eliberare a fost respinsă
UPDATE. Liviu Dragnea rămâne la Rahova. Cererea de eliberare a fost respinsă

UPDATE. Liviu Dragnea rămâne la Rahova. Cererea de eliberare a fost respinsă

Cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat, marți, pe masa magistraților Judecătoriei Sectorului 5. El este în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie. La acest termen, magistrații au respins cererea lui Liviu Dragnea. Decizia nu este definitivă, iar avocatul fostului lider PSD a anunțat deja că va face contestație.

Avocatul Flavia Teodosiu a anunțat miercurea trecută, că Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider al social-democraților.

Mai mult, Dragnea mai avea un motiv să spere în eliberare. Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a admis o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate (n.r. 49 de zile) din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Concret, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

„Are toate motivele pentru a i se admite cererea”

„Dânsul a îndeplinit fracţia pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse şi, respectiv, scăzute, zilele de câştig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie şi s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplineşte absolut toate condiţiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, înainte de începerea procesului.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Lui  Dragnea, conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă după ce a acordat un interviu online, unui post de televiziune.

Fostul președinte al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.