Evenimentul Zilei > Actualitate > Zi de foc pentru Teodor Meleșcanu. CCR decide viitorul președintele Senatului -UPDATE
Zi de foc pentru Teodor Meleșcanu. CCR decide viitorul președintele Senatului -UPDATE

Zi de foc pentru Teodor Meleșcanu. CCR decide viitorul președintele Senatului -UPDATE

Magistrații de la Curtea Constituțională a României dezbat azi sesizarea privind numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului

UPDATECCR a amânat pentru joi decizia privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Potrivit unor surse, decizia de amânare a fost luată pentru că judecătorul Marian Enache a lipsit din motive medicale.


ȘTIRE INIȚIALĂ – Numirea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului va fi discutată azi de magistrații de la Curtea Constituțională a României.

Aceștia vor dezbate miercuri sesizarea față de alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, formulată de 33 de senatori, membri ai grupului parlamentar al Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, ai grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum și de senatori neafiliați, potrivit europafm.ro. Teodor Meleșcanu a fost ales în fruntea Senatului pe data de 10 septembrie, la propunerea PSD.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunța la scurt timp că va sesiza Curtea Constituțională asupra alegerii lui Meleșcanu la șefia Senatului, aducând ca argument încălcarea Regulamentului de funcționare a forului legislativ. Tăriceanu afirma că nu pot fi două propuneri pentru șefia Senatului din partea aceluiași grup parlamentar, în condițiile în care Meleșcanu era atunci membru al grupul senatorilor ALDE.