Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat pe pagina sa de facebook că joi este ziua decisivă pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

„Mâine este o zi decisivă. Consiliul Uniunii Europene se va pronunța asupra candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Sunt convins că eforturile diplomatice ale președintelui Klaus Iohannis și ale Partidului Național Liberal vor da roade și că un român va conduce această importantă instituție europeană. În ciuda campaniei agresive dusă de PSD și de guvernul Dăncilă împotriva unui român aflat în competiție cu candidați ai unor țări puternice, noi am reușit să obținem susținerea Parlamentului European pentru candidatul român ( după ce Consiliul votase pentru candidatul francez ), să menținem această susținere și după alegerile europene, să accelerăm formarea comisiei de negociere și să convingem mai mulți parteneri din PPE ( și nu numai ) să își modifice poziția și să susțină candidatura doamnei Kovesi. Un succes al candidatului român este un succes al României:”, a scris Ludovic Orban.

Ludovic Orban se declară șocat de declarațiile unui parlamentar european român  ( „nu spui cine” ), care s-a transformat în purtător de cuvânt sui- generis al Guvernului și care încearcă să o scoată basma curată pe Dăncilă, după ce această a condus luni de zile o campanie mizerabilă contra lui Kovesi, susținând, nici mai mult nici mai puțin, că, de fapt, guvernul Dăncilă sprijină candidatul român ( ceea ce, după umilele mele informații, reprezintă o minciună gogonată ). Necunoscute sunt cărările…”, mai spune liderul PNL .