Evenimentul Zilei > Justitie > Zegrean despre raporturile dintre CCR şi SRI: Nu avem de ce să fim în conflict, avem aceleaşi interese
Zegrean despre raporturile dintre CCR şi SRI: Nu avem de ce să fim în conflict, avem aceleaşi interese

Zegrean despre raporturile dintre CCR şi SRI: Nu avem de ce să fim în conflict, avem aceleaşi interese

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a negat, luni, existenţa unui conflict între instituţia pe care o conduce şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Întrebat de jurnalişti despre raporturile cu SRI, la ieşirea de la CCR, Augustin Zegrean a răspuns: "Eu nu aş merge atât de departe să spun că e un conflict, nu avem de ce să fim în conflict. Avem aceleaşi interese şi noi, şi ei, ca lucrurile să meargă bine".

Preşedintele CCR a refuzat să comenteze declaraţiile oamenilor politici pe marginea relaţiilor dintre CCR şi SRI.

"Nu prea am văzut declaraţiile politicienilor, am văzut că un politician îmi cere demisia. Se joacă cu vorbele", a spus Augustin Zegrean.

Preşedintele CCR afirmase, pe 22 ianuarie, că şi-ar dori ca relaţiile dintre instituţiile statului să fie "loiale şi cinstite", relatează Agerpres.

"Nu vreau să intru în contradicţie cu instituţiile statului, pentru că am spus şi repet şi îmi doresc asta, ca relaţiile între instituţii să fie loiale şi cinstite, dar, din păcate, acest lucru nu s-a înţeles de toată lumea", a arătat preşedintele CCR.

Întrebat dacă una dintre aceste instituţii este SRI, Zegrean a replicat atunci: "Da, este şi SRI. A fost un comunicat chiar după prima lege, nu? După legea cu cele două decizii cu Big Brother, cum le spuneţi dvs, a fost un comunicat foarte dur la adresa Curţii. Ni se spune că am creat un vid legislativ de o gravitate excepţională. Or, repet, legea pe care am declarat-o neconstituţională nu era încă lege".