Evenimentul Zilei > Actualitate > Zeci de mii de doze de vaccin stau nefolosite. Realitatea cruntă din România
Zeci de mii de doze de vaccin stau nefolosite. Realitatea cruntă din România

Zeci de mii de doze de vaccin stau nefolosite. Realitatea cruntă din România

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că sunt livrate zeci de mii de doze de vaccin săptămânal, însă acestea rămân nefolosite.

Florin Cîțu a dezvăluit o situație fără precedent din România. El susține că săptămânal, în țară intră 14.000 de doze de vaccin, ce rămân nefolosite.

Premierul Cîțu vorbește despre vaccinurile Moderna, pe care țara noastră le primește săptămânal, dar care nu sunt folosite.

Acesta susține că există probleme mari cu platforma campaniei de vaccinare

14.000 de doze de vaccin rămân nefolosite în fiecare săptămână

„De la Moderna primim 14.000 săptămânal. Nu le-am folosit pentru că erau prea puține, dar probabil vor fi cabinete de vaccinare unde va fi folosit vaccinul Moderna”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat recent că în primul trimestru România va primi 430.000 de doze Moderna, iar din luna februarie ar putea începe vaccinarea cu acest ser.

„La începutul lunii februarie urmează distribuirea lui către centrele de vaccinare. (…) Avem o estimare de cantități de circa 430.000 de doze pentru primul trimestrul al anului”, a declarat Gheorghiță, conform Digi24.

De ce nu se mai fac programări pentru vaccinarea anti-Covid-19?

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a dezvăluit motivul pentru care nu se mai fac programări la vaccinare.

El a spus că deja s-au ocupat toate locurile libere până în luna aprilie, anul 2021.

„Motivul este că până pe data de 14 aprilie s-au ocupat aproape toate sloturile disponibile.

Neavând un calendar de livrare pentru al doilea trimestru, practic din 1 aprilie nu am deschis alte sloturi, la acest moment, pentru că nu avem perspectiva atât a numărului de doze, ca să stabilim câte sloturi vom deschide pentru programare, cât şi a momentului în care vor fi livrate.

În momentul în care vom avea aceste date disponibile, cu siguranţă, în cel mai scurt timp, vor fi disponibile locurile pentru programare şi după data de 14 aprilie”, a mai declarat coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță.