Evenimentul Zilei > Actualitate > Zeci de migranţi, găsiţi în Marea Neagră, au cerut azil politic în România
Zeci de migranţi, găsiţi în Marea Neagră, au cerut azil politic în România

Zeci de migranţi, găsiţi în Marea Neagră, au cerut azil politic în România

O ambarcaţiune cu 54 de migranţi la bord, din Afganistan, Pakistan, Iran şi Irak, interceptată de poliţiştii de frontieră la 18 mile travers de Vama Veche, au fost adusă noaptea trecută în portul Constanţa. Din cei 17 minori de la bord, patru erau copii de doar câteva luni.
Nava cu care migranţii au ajuns în apele române venea din Turcia şi era condusă de două călăuze  din Georgia. Migranţii, 45 din Afganista, trei din Pakistan, trei din Iran şi unul din Irak, au cerut ajutorul autorităţilor române. Garda de Coastă a trimis în zonă nava Ştefan cel Mare, aflată în misiune în Marea Neagră. La vederea navei româneşti, mai mulţi migranţi s-au aruncat, de bucurie, în apele mării. Cu toţii au fost tranbordaţi pe nava Ştefan cel Mare şi duşi la sediul Grupului de Nave Constanţa, unde au ajuns în cursul nopţii.
 
Călăuzele percepeau câte 10.000 de euro de la familiile migranţilor
 
Poliţiştii de frontieră constănţeni au refuzat să discute cu presa, existând, potrivit acestora, dispoziţii ca informaţiile să fie furnizate doar conducerii IGPF.Comisarul şef Alexandru Pătrăşcoiu, de la Serviciul Imigrări Constanţa, a declarat pentru EVZ că migranţii au cerut azil politic în România, urmând să fie transportaţi la  Centrul de cazare al străinilor, de la Galaţi. Fiecare familie de pe ambarcaţiune ar fi promis câte 10.000 de euro călăuzelor georgiene, după ajungerea la destinaţie. Starea de sănătate a migranţilor este bună. Cei doi cetăţeni din Georgia au fost reţinuţi urmând să fie cercetaţi de Parchetul Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News