Sute de zboruri anulate în Germania din cauza ninsorii. Cetățeni români, blocați în aeroport

Sute de zboruri anulate în Germania din cauza ninsorii. Cetățeni români, blocați în aeroport Toate zborurile pe aeroportul din München au fost anulate. Sursa Foto: Arhiva EVZ

MAE informează că în acest moment există perturbări semnificative ale transporturilor aeriene şi rutiere în landul german Bavaria. Ninsorile abundente din noaptea de 1-2 decembrie au provocat probleme autorităților locale.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente din noaptea de vineri spre sâmbătă, există perturbări semnificative ale transporturilor aeriene şi rutiere. Până în acest moment, peste 300 de zboruri au fost anulate. De asemenea, nu circulă nici trenurile pe distanțe lungi care vin sau pleacă din oraș.

Peste 300 de zboruri au fost anulate sâmbătă

Potrivit unui comunicat al MAE, mai multe aeroporturi au fost nevoite să îşi limiteze operaţiunile. Acest lucru a determinat anularea a numeroase curse, precum şi dificultăţi majore în gestionarea logisticii aferente zborurilor deja aterizate (preluare pasageri şi bagaje ş.a.).

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, pe drumuri se circulă cu dificultate. Autoritățile responsabile din capitala landului, Munchen, au recomandat populaţiei să rămână în locuinţe. De asemenea, cetățenii sunt rugați să evite deplasările care nu sunt absolut necesare.

Meciul dintre Bayern şi Union Berlin din a 13-a zi a campionatului german, programat sâmbătă (15:30/14:30 GMT), a trebuit să fie amânat.

Căderile de zăpadă şi temperaturile negative afectează de mai multe zile mari părţi ale Germaniei.

Zboruri anulate în Germania din cauza ninsorii

Români blocați pe aeroportul din Munchen după ce zăpadă a anulat numeroase zboruri

Oamenii au ajuns vineri seară pe aeroport, cu o întârziere de două ore. După aterizare au mai fost ținuți în avion încă trei ore și jumătate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la Munchen, +49 89 553307 sau +49 89 98106143. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Ulterior, acestea sunt preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă: +491602087789. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.ro, https://www.mae.ro. De asemenea, reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Emil Boc, blocat pe Aeroportul Munchen din cauza zăpezii

Zeci de români au fost blocați începând cu joi seara pe Aeroportul Munchen din Germania. Acesta a fost închis din cauza unei ninsori abundente, printre pasageri numărându-se și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primarul a ajuns joi seara pe aeroportul german după ce a fost la Bruxelles. Acesta a participat la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, și urma să plece spre Cluj-Napoca la ora 22:10 cu o cursă Air Dolomiti, dar zborul a fost anulat.

Primarul Clujului a dormit alături de mai mulți români care urmau să ia aceeași cursă pe banchetele din aeroport. Din această cauză, Emil Boc nu a putut participa la ceremoniile programate, vineri, la Cluj-Napoca de 1 Decembrie.