Avertisment de călătorie în Republica Moldova. MAE a lansat o atenționare de ultimă oră

Avertisment de călătorie în Republica Moldova. MAE a lansat o atenționare de ultimă orăZăpadă. Sursă foto: dreamstime.com

Viteza rafalelor de vânt va atinge 15-20m/s. Prin urmare, Administrația de Stat a Drumurilor din Republica Moldova le recomandă șoferilor să-și echipeze mijloacele de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului local al Circulației Rutiere. 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că vremea se înrăutățește în Republica Moldova.

A fost emis Cod Portocaliu de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, pentru zilele de duminică și luni.

Cât de grav va fi afectată circulația?

Viteza rafalelor de vânt va atinge 15-20m/s. Prin urmare, Administrația de Stat a Drumurilor din Republica Moldova le recomandă șoferilor să-și echipeze mijloacele de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului local al Circulației Rutiere.

Șoferii trebuie să-și echipeze autoturismele cu anvelope de sezon și cu sisteme de iluminare și control de temperatură.

De asemenea, șoferilor li se recomandă prudență la condus și la adaptarea vitezei de rulare. Circulația este restricționată prin PTF Cahul și PTF Oancea, potrivit Poliției de Frontieră din țara învecinată. Prin PTF Palanca se circulă greoi din cauza vântului, iar circulația este redirecționată prin PTF Tudora.  Au fost impuse restricții pentru camioane la intrarea în România din cauza ninsorilor abundente. Prin PTF Giurgiulești-Galați, circulația camioanelor este îngreunată, scrie Agerpres.

Sursa - Dreamstime

Sursa - Dreamstime

Prognoza meteo de Crăciun 2023. Zăpadă la munte

Directorul ANM, Florinela Georgescu i-a anunțat pe români la ce să se aștepte în perioada sărbătorilor. Conform meteorologului, ninsorile nu vor lipsi pe finalul acestui an.

Prognoza meteo pentru Crăciun 2023 arată că în unele zone montante, zăpada se va așterne într-un strat generos. Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a precizat că nu vor lipsi precipitațiile.

„În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare.”, a anunțat meteorologul.

Ninsori abundente în ianuarie

Dacă în unele regiuni din țară se anunță precipitații de Crăciun și Revelion, ninsorile abundente ar urma să înceapă luna ianuarie. Prognoza meteo ANM arată că majoritatea regiunilor țării vor fi lovite de îngheț abia după Anul Nou.

„Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. ”, a adăugat directorul ANM.