Evenimentul Zilei > International > Zăpadă portocalie în Elveția, din cauza norului de praf Saharian care vine peste Europa
Zăpadă portocalie în Elveția, din cauza norului de praf Saharian care vine peste Europa

Zăpadă portocalie în Elveția, din cauza norului de praf Saharian care vine peste Europa

Zăpadă portocalie în Elveția, din cauza norului de praf Saharian care vine peste Europa

Zăpada s-a colorat în portocaliu în stațiunile de schi din Elveția, datorită norului de praf care vine din Sahara.

Mai mulți turiști din stațiunile Alpilor au postat pe internet imagini cu cerul colorat portocaliu, dar și zăpada care are urme din praful saharian.

Și în România este așteptat norul de praf din Sahara. ANM a emis o informare meteo

Alertă de ultimă oră de la ANM. Norul de praf saharian care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest și a colorat cerul în nuanțe de portocaliu va ajunge și deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf sahariană avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei.

În perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană. Îndeosebi către sudul, centrul și sudestul Europei, inclusiv deasupra României.

Alertă de ultimă oră de la ANM. Concentrația de praf va fi redusă

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.