Respectivul  luptător este considerat mort și a fost ”îngropat” de către miliția Houthi în provincia Dhamar, situată în centrul Yemenului.

Muhammad Hussein Saleh, un membru al miliției Houthi, poate fi văzut în imaginea distribuită pe rețelele de socializare cum consumă "khat" (un narcotic ușor, consumat cu predilecție în Yemen și cornul Africii) și pozează lângă un mormânt care poartă imaginea lui.

Rebelii Houthi au anunțat moartea acestuia, după care au îngropat cadavrul într-un cimitir din Dhamar.

Potrivit unor surse de la fața locului, luptătorul ”căzut la datorie" a dezertat în urma luptelor desfășurate în provincia Taiz  din sud-vestul Yemenului.

Milițiile Houthi au suferit mari pierderi în ultima perioadă, iar alți zeci de luptători ai acestei miliții șiite au dezertat. Cei care reușesc să scape de pe linia frontului și care izbutesc să nu fie capturați de către Houthi, sunt de regulă declarați morți de către acesta din urmă.

Miliția Houthi îi declară pe aceștia ”căzuți la datorie” și îi îngroapă în orașele lor natale.

Faptul că Mohammed Hussein Saleh a pozat lângă mormântul lui este un act de sfidare la adresa miliției Houthi, care i-a anunțat moartea, ca o declarație clară a dezertării sale.

Miliția Houthi refuză întotdeauna să permită familiilor luptătorilor căzuți în luptă să îi identifice  pe aceștia înainte de înmormântare, fără a explica motivul din spatele acestei decizii.

Familiile sunt obligate să îngroape sicriul și le este spus că trupul aparține unui membru al familiei lor.

Acesta nu este primul caz în care un luptător apare viu și nevătămat după ce a fost declarat mort în luptă. (Al-Arabiya)