Sistemul electronic de mesagerie Yahoo Groups va fi închis la jumătatea lunii decembrie, după 20 de ani de la lansare, a anunţat Yahoo!.

Furnizorul de servicii web Yahoo urmează să își închidă nefasta platformă de socializare, Yahoo Groups, în următoarele săptămâni, întrucât a înregistrat „o scădere constantă a utilizării” în ultimii câțiva ani. Închiderea acestuia înseamnă că utilizatorii nu vor mai putea trimite sau primi mesaje de la membrii grupului lor.

Vă mulțumim că ne-ați ajutat să construim una dintre cele mai vechi comunități digitale – suntem mândri și onorați că am construit nenumărate conexiuni în ultimii 20 de ani și că am jucat un rol mic în a ajuta la construirea comunităților dvs.”, anunţă printr-o declarație a Yahoo.

Iată ce înseamnă închiderea pentru utilizatorii Yahoo Group

Yahoo Groups este sistemul Yahoo de listă de e-mail și forumuri de utilizare gratuită, lansat pentru prima dată în ianuarie 2001. A fost odată una dintre cele mai mari colecții de forumuri de discuții online din lume și le-a permis membrilor să se aboneze la grupuri, să citească, să vizualizeze și să partajeze fotografii, fișiere și marcaje în cadrul unui grup și să primească e-mailuri.

Când se închide Yahoo Group?

Crearea de noi grupuri a fost deja dezactivată de Yahoo, compania oprind această funcție pe 12 octombrie. Oprirea „completă” a grupurilor Yahoo va avea loc la 15 decembrie 2020.

Ce înseamnă închiderea pentru utilizatori?

După 15 decembrie, utilizatorii nu vor mai putea trimite și primi e-mailuri de la Yahoo Groups. De asemenea, site-ul web nu va mai fi accesibil. E-mailurile trimise și primite vor rămâne în căsuța de e-mail, deși, începând cu 15 decembrie, mesajele nu vor fi trimise sau primite de la membrii grupului dvs. Dacă încercați să trimiteți un e-mail grupului dvs. după acea dată, mesajul dvs. nu va fi livrat și veți primi o notificare de eșec.

Yahoo a recomandat o serie de „site-uri de încredere” pentru „clienții fideli” să le folosească pentru „a avea în continuare comunicări de grup”. Acestea includ Grupuri Facebook , Nextdoor , Grupuri Google și Groups.io .

Contul meu Yahoo Mail va fi afectat?

Yahoo asigură utilizatorii că singurul lucru care este dezafectat este Yahoo Group și e-mailurile trimise de Yahoo Groups. „Yahoo Mail va continua să funcționeze normal”, se spune în comunicat.

De ce se închide Yahoo Group?

Yahoo a declarat că a luat decizia de a închide grupurile după „o scădere constantă a utilizării în ultimii ani”. „Deși aceste decizii nu sunt niciodată ușoare, uneori trebuie să le luăm chiar dacă sunt dificile în ceea ce privește produsele care nu se mai potrivesc strategiei noastre pe termen lung, pe măsură ce ne concentrăm atenția asupra altor domenii ale afacerii”, a adăugat compania, potrivit scotsman.com.