Pentru Simona Halep, anul competițional s-a încheiat. Aflată la Moscova, lidera WTA a anunțat că nu poate să ia startul la Kremlin Cup.

„Am încercat din răsputeri”

Românca ar fi trebuit să joace, astăzi, în turul al 2-lea, împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova (Rusia), însă confruntarea nu va mai avea loc. Ieri, sportiva din Constanța a anunțat că este indisponibilă.

„Am încercat din răsputeri să fiu aptă de joc pentru că miam dorit să evoluez la Moscova. Din păcate, durerile la spate au reapărut și nu vreau să risc mai departe. Sunt dezamăgită că m-am retras, dar pun sănătatea pe primul loc. Am petrecut câteva zile superbe aici, la Moscova”, a spus Simona.

 

„Nu cred că o voi face nici la Singapore”

Problemele nu se opresc aici. Halep ar fi trebuit să participe la Turneul Campioanelor, competiție găzduită de Singapore în perioada 21 – 28 octombrie. „Dacă nu voi putea juca aici, nu cred că o voi face nici la Singapore, e distanța prea mică. Nu știu sigur dacă voi juca, dar cu siguranță voi lua cea mai bună decizie pentru sănătatea mea. Doctorul mi-a spus că nu va fi vorba de nicio operație, dar și că, dacă voi continua să joc, există riscul unei accidentări pe termen lung. Nu am nevoie de așa ceva, deci va trebui să iau o decizie corectă în următoarele zile”, a mai anunțat lidera ierarhiei mondiale.

 

Cel mai bun an din carieră se încheie prost

Vestea proastă este că Halep nu are ocazia să participe din nou la Turneul Campioanelor, acolo unde a fost prezentă începând din 2014. Ea va încheia dureros un an în care a câștigat primul titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, și a jucat finala de la Melbourne. Vestea bună este că începutul anului 2019 o va găsi tot pe prima poziție WTA.

Pentru sportiva din Constanța va urma o perioadă de recuperare, în care va încerca săși rezolve problemele provocate de hernie. Decizia de-a participa la Kremlin Cup a surprins, ținând cont de faptul că problemele fizice cu care se confruntă Simona nu pot fi rezolvate într-o perioadă scurtă de timp.

 

A scăpat de amenda celor de la WTA

Însă, românca a fost nevoită se facă act de prezență în capitala Rusiei. Regulamentul o obligă să ia startul, la fel ca pe orice altă jucătoare din Top 10, la două turnee din categoria Premier. În caz contrar, sportivii primesc o amendă din partea WTA.

În 2018, Halep a jucat doar la competiția găzduită de Stuttgart. La Moscova, ea a participat la dineul oficial și la câteva sesiuni interactive cu iubitorii tenisului, așa că a scăpat de pericolul sancțiunii pecuniare.

 

Te-ar putea interesa și: