Simona Halep și-a revendicat, oficial, statutul de lider în clasamentul mondial. Acest lucru îi poate aduce sportivei noastre două bonusuri pe măsură.

WTA (Asociația de Tenis Feminin) a pregătit recompense uriașe pentru jucătoarele din Top 10, dar pentru acest lucru vor trebui să ia parte la toate întrecerile din categoriile Premier Mandatory și Premier 5. În cazul lui Halep, românca va trebui să participe la turneele Indian Wells, Miami, Madrid și Beijing, și, astfel, se va bucura de un cec în valoare de 450.000 de dolari.

Mai departe, un cec colosal va fi acordat și în cazul turneelor de categorie Premier 5 – Doha (la care „Simo” a luat deja parte), Dubai, Roma, Toronto, Cincinnati și Wuhan. Însă, Halep nu va evolua la Dubai, dar dacă va juca în restul turneelor Premier 5 va câștiga al doilea bonus de 450.000 de dolari.

A costat-o absența de la Dubai

Absența de la Dubai i-a scăzut suma de la 550.000 de dolari. Sumele de la WTA sunt acordate în funcție de poziția ocupată la finalul sezonului. De exemplu, anul trecut, Simona a încheiat sezonul pe locul 1 mondial, iar WTA i-a acordat 900.000 de dolari.

Revenind la ierarhia WTA, Simona Halep are un avans liniștitor făță de jucătoarele care aspiră la prima poziție mondială. Românca a strâns 7.965 de puncte, cu 440 mai multe decât ocupanta locului 2, daneza Caroline Wozniacki. Făță de ultima treaptă a podiumului, ocupată de iberica Garbine Muguruza, „Simo” are un avans de 1.790 de puncte.

Următoarea întrecere la care va lua parte constănțeanca va fi Indian Wells (8-18 martie).