Evenimentul Zilei > Actualitate > România aruncă în luptă „Careul de Ași”
România aruncă în luptă „Careul de Ași”

România aruncă în luptă „Careul de Ași”

Ana Bogdan, Irina Begu, Sora Cîrstea și Simona Halep vor evolua, astăzi, în turul secund al celebrului Wimbledon. Neșansa a fost doar de partea Monicăi Niculescu, care a cedat încă din runda inaugurală

România mai are patru jucătoare pe tabloul de simplu de la All England Club. Luni, Ana Bogdan (locul 115 WTA) și-a egalat cea mai bună performanță într-un Grand Slam (US Open 2016), după victoria înregistrată, în primul tur, la Wimbledon, scor 6-4, 6-2, în fața
chinezoaicei Ying-Ying Duan (62 WTA).

A uitat de arbitrul de scaun 

De bucurie, sportiva din Sinaia (aflată în premieră pe tabloul londonez) a uitat să dea mâna cu arbitrul de scaun, la finalul meciului: „Eram atât de fericită, încât m-am dus la el și l-am întrebat «dar eu am dat mâna cu tine la sfârșit, că nu mai știu?»”. 

Astăzi, românca se va duela, în turul II, cu sportiva franceză Caroline Garcia (22 WTA). Tot luni, Irina Begu (64 WTA) a trecut de Naomi Broady (Marea Britanie/109 WTA), cu 6-4, 6-2, iar, astăzi, se va duela cu Ana Konjuh (Croația/29 WTA).

Cea mai bună performanță a Irinei la Wimbledon a fost prezența în turul al treilea, în 2015. 

Simona Halep a trecut fără emoții de runda inaugurală, după 6-4, 6-1, cu neozeelandeza Marina Erakovici (129 WTA). Astăzi, pentru calificarea în turul III, românca o va înfrunta, pentru prima dată în carieră, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (96 WTA). 

Revenire de senzație a Soranei 

Ieri, însă, a fost o zi pe jumătate bună pentru românce, pe iarba londoneză. Sorana Cîrstea a avut de furcă în primul ei meci din această ediție a Wimbledonului. Târgovișteanca (63 WTA) a reușit în cele din urmă să-și adjudece calificarea în turul secund, scor 7-6 (4), 7-5, cu olandeza Kiki Bertens (24 mondial).

Cîrstea a revenit spectaculos, după ce în primul set a fost condusă cu 0-2, 1-3 și 2-5! Altfel, „Sore” a evoluat de două ori în turul al treilea la Wimbledon, în 2009 și 2012. Adversara de mâine a româncei va fi americanca Bethanie Mattek-Sands (103 WTA).

Neșansa a fost doar de partea Monicăi Niculescu (51 WTA). Jucătoarea din Slatina a cedat categoric în meciul din runda inaugurală cu Magdalena Rybarikova (Slovacia/87 WTA), cu 4-6, 1-6.