Evenimentul Zilei > Sport > Wim Fissette remarcă superioritatea lui Oasaka. „Naomi nu se sperie de meciurile mari”
Wim Fissette remarcă superioritatea lui Oasaka. „Naomi nu se sperie de meciurile mari”

Wim Fissette remarcă superioritatea lui Oasaka. „Naomi nu se sperie de meciurile mari”

Fost antrenor pentru o perioadă scurtă, în 2014, al jucătoarei din România, Simona Halep, belgianul care, în prezent, o pregăteşte pe noua campioană de la Australian Open, Naomi Osaka, remarcă capacitatea extraodinară a japonezei de a face faţă meciurilor cu o încărcătură emoţională mare

După victoria uriaşă obţinută de niponă astăzi, în finala de la Melbourne, cu americanca Jennifer Brady, antrenorul în vârstă de 40 de ani de ani se declară impresionat de modul în care Osaka abordează partidele cu miză, cu numele grele din circuitul WTA.

„Cele mai multe jucătoare sunt speriate de meciurile importante, dar nu şi Naomi. Înaintea meciului cu Serena Williams a fost atât de încântată şi s-a comportat asemenea unui copil aflat în mijlocul unui magazin cu jucării, abia aşteptănd să intre pe teren” a lăudat-o Fissette pe tenismena care, în urma triumfului de pe hard-ul de la Australian Open, a      devansat-o pe Halep şi a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului WTA. 

Fissette o vede pe Naomi Osaka călcând pe urmele lui Federer, Djokovic şi Nadal

Belgianul, care, în trecut, a antrenat alte tenismene de top, printre care se numără Kim Clijsters, Victoria Azarenka şi Angelique Kerber, îi prevede un viitor mare tinerei sportive de 23 de ani şi o compară pe aceasta cu starurile din ATP, Roger Federer, Novak Djokovic şi Rafael Nadal. 

„Trebuie să spun că ea e diferită faţă de toate celelalte tenismene pe care le-am antrenat. După ce a câştigat US Open, ar fi putut să spună că a obţinut tot şi să se retragă, dar nu, Naomi vrea să mai câştige şi alte titluri a apreciat” Wim Fissette atitudinea tenismene ce deţine, până în acest moment, un palmares de patru titluri de Grand Slam.